KO ĆE DOBITI GRADSKO ZEMLJIŠTE?

LESKOVAC

 

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojena je odluka o “otudjenju gradskog gradjevinskog zemljišta”.

Plan i program otuđenja građevinskog zemljišta obaveza je lokalne samuprave u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, objašnjeno je danas .

Progamom otuđenja obuhvaćena je 31 građevinska parcela na šest različitih lokacija koje su definisane planskim dokumentima. Od parcela koje su sastavni deo ovog plana za poslovanje, odnosno centrane delatnosti, otuđuju se dve građevinske parcele, za višeporodično stanovanje četiri građevinske parcele, a za porodično stanovanje 25 građevinskih parcela.

Plan otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta biće dostupan na sajtu grada i javnog preduzeća Direkcija za urbanizam i izgradnju. Nakon usvajanja ovog plana stiču se uslovi za formiranje komisije ispred Gradskog veća koja će izvršiti uviđaj novog gradskog građevinskog zemljišta, rekao je direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.

Nema razloga da se ljudima koji imaju novac na zakonit način ne omogući da prave proizvodne ili stambene jedinice, jer grad ima potrebu za tim, prokomentarisao je donošenje ove odluke gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare