Književno veče u vlasotinačkoj Galeriji: Život je čudna pojava

VLASOTINCE

Književno veče neobičnog naziva – „Život je čudna pojava“, u okviru koga je predstavljeno stvaralaštvo Miroslava Mišela Boltresa, prevashodno njegova poslednja knjiga „Pepeo i druge priče“, održano je u vlasotinačkoj Galeriji.

  • S namerom da publiku pobliže upoznamo sa njegovom životnom i radnom biografijom, jer je Mišel po ocu je francuskog, a po majci srpskog porekla, sa zavidnom književnom reputacijom i mnogobrojnim priznanjima u pomoć smo pozvali prijatelje iz sveta muzike. Na ruku nam je išlo i to što su se nedavno gimnazijalke Milena Krstić i Mila Mitić vratile sa polufinalnog takmičenja frankofone pesme, a daroviti Nikola Stanković je prošlogodišnji osvajač trećeg mesta za najbolju harmoniku u omladinskoj kategoriji. Njima se pridružio i doajen, Petar Jović, virtouz na fruli, a sve sa namerom da na simboličan, a prikladan način predstavimo francusku i srpsku stranu umetničkog bića Mišela Boltresa – informiše nas povodom održane književne večeri, Srba Takić, direktor vlasotinačke biblioteke.

  • Sam program je proteklo neposredno, srdačno i raspevano – red muzike, red Boltresovih priča koje su čitali i o autoru izrekli mnogo lepih reči, Ljiljana Gligorijević i Srba Takić. Posle ovakvih večeri komentari su suvišni, ostaju tek želje i planovi da se isto ponovi i na nekom drugom mestu.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare