KNJIŽEVNO VEČE PESNIKA I PISACA IZ PROKUPLJA

LESKOVAC

U kamernoj sali književnog salona ’’Stošić’’ u centru Leskovca održano je književno veče pesnika i pisaca iz Prokuplja.
Ovo je, kako je u svom obraćanju, pred ljubiteljima pisane reči rekao Slobodan Stojanović, poznati toplički književnik, uzvratna poseta kolega iz Leskovca koji su pre izvesnog vremena posetili Prokuplje.
Pored Stojanovića o svom stvaralaštvu su govorili pesnikinja Zorica Perović Prentić, koja je čitala stihove iz svoje najnovije knjige ’’Sećanje’’.
Sa puno emocija o svom stvaralštvu, jer ga mnoge pesme vezuju za leskovački kraj, je govorio poznati pesnik Dane Stoiljković, recitujući stihove on je podsetio na svoju rodnu Pustu reku, ali i na Kosovo i Metohiju gde je osvajao najznačajnije književne nagrade.

Leskovac pesnici iy Prokuplja 1
Prisutnima se obratio, i o svom stvaralštvu govorio Tomislav Ristić koji je na sebi svojstven način udario pečat književnom stvaralštvu topličkog kraja.
Slobodan Stojanović, autor knjige ’’Balkanski klanac’’ koja je osvojila veliki broj književnih nagrada i doživela nekoliko izdanja je govorio delove iz svog bogatog književnog opusa, ali je akcenat stavio na svoju novu knjigu čiji su delovi izazvali veliku pažnju prisutne publike.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare