KNJIGE NAMENJENJE LESKOVAČKOJ GIMNAZIJI DOBILA BIBLIOTEKA

LESKOVAC

 

Švajcarska Association Swiss Mornign Star uručila je poklon koji se sastoji od 90 knjiga leskovačkoj biblioteci „Radoje Domanović“. Knjige su na nemačkom, francuskom i engleskom jeziku raznih žanrova.

Primopredaju donacije obavio je savetnik ASMS-a za jug Srbije Predrag Milisavljević, koji je rekao da je reč o švajcarskoj humanitarnoj organizaciji koja se bavi projektima „Book Aid“ u 22 zemlje sveta.

P8010109

Prethodnih dana donirane su knjige i u Preševu, Bujanovcu i Vranju. Planira se i veća saradnja na pomoći gradu Leskovcu, jer je prethodne dve godine u Srbiji preko ASMS akcija uneto preko 260.000 franaka, rekao je on.

Na pitanje novinara JUGPresa šta se desilo pa su knjige donirane biblioteci umesto leskovačkoj Gimnaziji, kako je bilo planirano, Milisavljević je odgovorio:

„Desilo se da je direktorica na godišnjem odmoru i da nema ko da otvori Gimnaziju! Pošto je sve to bilo ubrzano, hitno i urgentno, bili smo na putu, stupili smo u kontakt sa bibliotekom i dodeli njima.“

Na donaciji u ime biblioteke zahvalila se Ana Cvetanović, bibliotekar a na naše pitanje zašto se sa predstavnikom donatora  predmedijima nije pojavila v.d. direktorka bibilioteke, iako je  bilo najavljeno da će ona primiti donaciji i u vreme dogadjaja je bila u biblioteci Cvetanović je objasnila da je ona pi ar biblioteke i da zato istupa pred novinarima.

.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djura Leskovac
Djura Leskovac
8 godine pre

Nešto mi se javlja da je cela situacija izgledala zapravo ovako: 😀

Neposredno pred samo uručenje, u ustanovama kulture koje su u političkoj ili ex porodičnoj zavisnosti prema budžetu grada ili pak njegovom izvršiocu lično, prostrujalo je strašno saznanje o liku i delu ljubaznog darodavca.

– To je bre onaj!

– Koji onaj?

– Pa onaj sa fejsa!

– Baš onaj?

– Baš!

– Auuu! Reci mu da nam ne trebaju nikakve knjige. Reci mu da mi čitamo samo srpski! Ma reci mu da uopšte ne znamo da čitamo! A novinarima kaži da sam na odmoru! Ma radi šta hoćeš, samo ih teraj odavde!