JEVTIĆ I MUSTAFA U RANILUGU I KAMENICI

 

 

RANILUG-KAMENICA

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić , predsednik Vlade Isa Mustafa i još nekolicina ministara iz Vlade Kosova danas su posetili opštine Ranilug i Kamenicu i razgovarali sa gradonačelnicima ovih opština Gradimirom Mikićem i Begzadom Sinanijem o funkcionisanju ovih lokalnih samouprava, uslovima života, najvećim problemima i koracima za rešavanje problema.

 

Jevtić je reakao da je ova poseta Ranilugu “ jedan konkretan način “ da se uz podršku svih ministarstava pomogne kako ovoj tako i svim drugim opštinama da probleme koje građani imaju budu rešeni.

To je jedan od preduslova za sve povratnike da se vrate na Kosovo,  rekao je  Jevtić. Ekonomska situacija nije ni malo laka i to u velikoj meri pogađa građane Kosova, istakao je on.

 

Predsednik Vlade Isa Mustafa je tokom posete ovim opštinama rekao da će Vlada stvoriti uslove za investiranje i da će stvoriti način da poboljša puteve u opštinu Ranilug kako bi se obezbedio bolji pristup svim selima, kao i to da su baš iz tog razloga danas zajedno sa njim ministar za zajednice i povratak i ministar za infrastrukturu.

Tokom današnjih sastanaka je rečeno i da će se predstavnici Vlade pozabaviti i pitanjem zapošljavanja u Kamenici i Ranilugu.

Ranilug Jevtic Mustafa 1

Gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić je rekao da je zadovoljan posetom i da je tokom razgovora sa predstavnicima Vlade zaključeno da današnja poseta nije samo formalna već da će iz nje proizići konkretni rezultati.

 

„ Moram da istakenem da je na sastanku bilo reči da je ministarstvo za zajednice i povratak bilo prisutno u opštini Kamenica i pomoglo proces povratka sa jedne strane a takođe je pomoglo i u tome da se određeni projekti u ovoj opštini  realizuju, što je svakako dalo doprinos u onome što se zove rešavanje problema građanima. Istakao sam i na samom sastanku da je opština Kamenica jedna od retkih opština koja je podržala proces povratka romske zajednice što je svakako dobra i pozitivna stvar. S druge strane bio sam u prilici da od strane srpske zajednice čujem da se pozitivno govori u smislu generalnog odnosa između Srba i Albanaca i to je takođe dobro. Problemi su slični svuda i u tom smislu smo se dogovorili da se indentifikuju prioritetni projekti za narednu 2016 godinu kako bi ih ministarstvo za zajednice i povratak  svrstalo u naš plan početka za rad u narednoj godini“, rekao je  Jevtić nakon završenog sastanka sa gradonačelnikom Kamenice Begzadom Sinanijem.

Kamenica Jevtic Mustafa

Na pitanje novinara da je u medijima izašla nezvanična informacija da će meštani Grabca napustiti ovo mesto ministar Jevtić je rekao.

 

„ Ono što mogu da kažem je da ćemo sa meštanima Grabca razgovarati koji su razlozi ukoliko postoji inicijativa za tako nečim. Naši ljudi su svuda tamo gde su problemi i ono što sam danas rekao u Ranilugu ponoviću još jednom, a to je da je ekonosmka situacija na Kosovu teška, takođe imamo problem u opštinama kao  što su  Isok, Klina i Peć kada je u pitanju bezbednosna situacija, tako da ovi problemi u znatnoj meri utiči na ljude da na Kosovo opstanu i vrate se i u tom smislu ćemo raditi ne samo u selu Grabac nego i ostalim mestima da te probleme rešavamo.“

 

Ministri i premijer su tokom današnje posete opštini Kamenica obišli i objekat za socijalno stanovanje, kao i preduzeće za gajenje pečuraka „Fungo FF”.

 

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare