Knjiga Slobodana Šijana predstavljena na LIFFE

LESKOVAC

U okviru pratećih manifestacija Leskovačkog internacionalnog filmskog festivala (LIFFE) predstavljena je  knjiga  autora Slobodana Šijana „Filmus“.

 

Reditelj kultnih filmova „Ko to tamo peva“, „Maratonci trče počasni krug“, „Davitelj protiv davitelja“, je kroz razgovor sa Miroljubom Stojanovićem iz Filmskog centra Srbije pokušao da publici objasnio  zbog čega je knjiga nastala i o čemu je u njoj pisano.
Stojanović je rekao da je ovo knjiga za sladokusce i ono što je, po njegovim rečima,  kvalifikuje za dobru filmsku knjigu je neobičnost nekih formi.

U knjizi je, kaže Stojanović, autor pisao na različite načine o filmskih stvaraocima u Srbiji.
„U ovoj knjizi ima puno humora. Ima mnogo zajedljivih, ironičnih, ali i divnih opaski, nađe se i poneka psovka, ali postoji nešto što sav humor i pikantnost detalja upućuje na nešto što je meni u mojoj ličnoj percepciji ove knjige, a to je da imamo danas posla sa nestajanjem jedne kategorije posvećenosti nečemu. Mislim da smo uskaraćeni za nešto od onoga što smo imali,d aželimo da štrpnemo od svega, a postajemo jako površni,“ rekao je Stojanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare