Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš dobila najsavremeniji ultrazvučni aparat

NIŠ

Klinika za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra dobila je najsavremeniji ultrazvučni aparat Mindray DC-80A koji ima sve neophodne sonde za preglede srca, krvnih sudova i parenhimatoznih organa uključujući i transplantirane. Vrednost aparata je 60 000 evra. Aparat je obezbedio Republicki fond za zdravstveno osiguranje a mi se posebno zahvaljujemo direktorki fonda prof dr Sanji Radojevic Skodric na podrsci i angazovanju da nasa klinika dobije ovaj aparat, kazao je profesor dr Dragan Milić rukovodilac Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš.

                                “U planu je da na nasoj klinici otvorimo Centar za neinvazivnu dijagnostiku gde ce se pored ultrazvucnih pregleda srca raditi i holter dijagnostika, stres eho test i test opterecenja. Radice se i kompletna dijagnostika krvnih sudova, ultrazvucni pregledi perifernih arterija sa odredjivanjem ABPI, pregledi aorte i magistralnih arterija ukljucujuci karotide i vertebralne arterija, pregledi prosirenih vena, pregledi povrsinskih i dubokih vena na prisustvo tromboze, napisao je Milić na Fejsbuku.

                               Kako je dalje naveo u objavi za preglede i dijagnostike građanima će biti potreban samo uput izabranog lekara, a Milić je uveren da  će ideju podržati i uprava Univerzitetskog kliničkog centra i taj način pacijentima obezbedi pravovremenu dijagnostiku.

                           “Sigurni smo da ce nas u ovome podrzati Uprava UKC Nis obezbedjivanjem i preraspodelom neophodnog osoblja kako bi nasim pacijentima obezbedili brzu, pravovremenu i tacnu dijagnostiku bez upucivanja u druge organizacione jedinice ili privatne ustanove cime se naravno sprecava gubitak dragocenog vremena i sprecava finansijsko iscrpljivanje bolesnika odlaskom u privatne ordinaciije”, kazao je Milić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare