Studenti iz Leskovca otputovali na samit mladih „Otvoreni svet“ na Zlatiboru

LESKOVAC

Na međunarodni samit mladih „Otvoreni svet“ koji se održava na Zlatoboru otputovalo je dvadeset petoro studenata koji postižu značajne rezultate tokom školovanja. Oni će sa kolegama iz zemlje i regiona učestvovati u 20 panela sa više od 150 predavača, najeminintnijih stručnjaka iz zemlje i sveta i baviti se sledećim temama: liderstvo, biznis, upravljanje talentima, menadžment ljudskih resursa, zdravlje, diplomatija, IT, bezbednost, start-ap, privreda, turizam, poljoprivreda, porodica, sistem vrednosti… Sa njima će biti i predstavnici lokalne samouprave Zoran Branković, član Gradskog veća, Aleksandar Stojanović, koordinator Kancelarije za mlade, Jelena Trajković, šef Odeljenja za ekologiju, kao i Aleksandra Zdravković, šef Odeljenja za imovinsko pravne poslove, koja je poručila da su mladi ljudi, naša pokretačka snaga, naša budućnost, ali i podsetila da gradonačelnik Goran Cvetanović uvek govori da među mladim uspešnim ljudima vidi buduće nosioce prosperiteta našeg društva, našeg grada i naše lepe Srbije, da vidi da nam je ta budućnost zagarantovana i da će ostati u najboljim, odnosno vašim rukama.

Andrijana Jovanović, svršeni student Medicinskog fakulteta, koja je studije završila sa prosečnom ocenom 9,92, smatra da je ovo jedinstvena prilika za sticanje novih znanja, iskustava i povezivanja mladih.

„Važno je da verujemo u otvoreni svet, svet tradicije, stvaranja, znanja i poštovanja. Na nama je da pokažemo da imamo viziju i energiju da stvaramo takav svet. . Nadam se da je ovo početak duge tradicije održavanja samita i da će ovaj događaj naš Leskovac kao i celu Srbiju prikazati u najboljem svetlu.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mile
Mile
1 godina pre

Još jedna ekskurzija za podobne mlade. A plaća se od para svih poreskih obveznika. Nažalost, uvek bilo.
A koji su kriterijumi bili za izbor? I koliko je izbor bio transparentan? Ko je odlučio i na osnovu čega koji su studenti odabrani? Nemate odgovore na ova pitanja, a ne verujem i da ste dobili informaciju od vlasti.
Čisto sumnjam da je otišao neko ko nije lepio plakate ili putovao za sendvič? Ili da je simpatizer opozicije.