Klinika za infektivne bolesti dobija nov izgled

NIŠ

Klinika za infektivne bolesti koja je sagrađena pre 60 godina i na kojoj šest decenija nije rađeno ništa polako dobija nov izgled što će dobineti kvalitetnijem lečenju pacijenata. U  toku su radovi na renoviranju ove klinike koji su počeli krajem januara, a radove finansira Ministarstvo zdravlja sa 70 miliona dinara.

                                    „ Radovi na rekontrukciji i zameni unutrašnjih instalacija- vodovodne i kanalizacione, u zgradi Klinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš, uveliko traju i prema rečima izvođača radova, odvijaju se po unapred utvrđenom planu i zacrtanoj dinamici“, objavljeno je na zvaničkom sajtu Univerzitetsko kliničkog centra Niš.

                                     Na desetine ljudi, od sredine januara, svakoga dana radi na sprovođenju novih instalacionih vodova unutar svih spratova Klinike, a uređuju se i mnoge bolesničke sobe, kao i zajedničke prostorije zgrade ove organizacione jedinice niškog Univerzitetskog kliničkog centra, koja je osnovana davne 1971. godine i koja od tada, građevinski nije zanavljana, navodi se dalje u tekstu i dodaje:

                               „  Unutrašnjost zgrade infektivne klinike polako dobija novo ruho, a kompletno je završen i prvi mokri čvor za pacijente, koji je opremljen po najsavremenijim standardima, kada je reč o zdravstvenim ustanovama“.

                                  Zbog radova koji se uveliko odvijaju deo klinike je privremeno prseljen u prostor Vojne bolnice. Nakon završetka prve faze renoviranja Klinike za infektive bolesti u planu je i druga faza.

                                  Direktor Univerzitetsko-kliničkog centra u Nišu, profesor dr Zoran Perišić je prilikom najvaljivanja renoviranja Klinike za infektive bolesti najavio i početak renoviranja Klinike za kardiologiju koja će se renovirati od sredstava Univerzitetsko kliničkog centra. (kraj) VP/ LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare