Utakmica u Vladičinom Hanu prekinuta, fudbalski klub iz Velikog Trnovca se oglasio saopštenjem

BUJANOVAC-VLADIČIN HAN

Utakmica 19. kola Zone Jug između SFK Morava i FK Ternovci u Vladičinom Hanu prekinut je juče u 67. minutu.

Rezultat je u tom trenutku bio 2:0 za domaći tim a gosti su napustili teren nezadovoljni suđenjem.

Fudbalski klub iz Velikog Trnovca oglasio se saopštenjem u kome navode da “posle skandala u Vladičinom Hanu” razmišljaju o odustajanju od takmićenja.

“Utakmicu 19. kola, koju smo danas počeli u Vladičinom Hanu protiv domaće Morave, nažalost nismo završili.
Glavni uzrok ovoga bio je sudija koji je skandaloznim odlukama odmah (min. 65) izbacio 3 naša fudbalera crvenim kartonima i skoro ceo ostatak ekipe kaznio žutim kartonima, tako da smo bili prinuđeni da prekinemo meč.
Ovo sramotno ponašanja sudije, nezabeleženo na fudbalskim terenima, bilo je potpuno namerno, tako da naš tim nema na raspolaganju prvotimce za ostale utakmice.
Naročito, namera sudije je bila da nam naudi u sledećoj utakmici, koju imamo protiv Alakinca na našem terenu.
U današnjoj utakmici stavljena je kapa na nepravde koje smo imali u svakom meču na gostujućim terenima.
Već je postalo izvesno da naš tim koči Savez, a glavni razlog je nacionalna pripadnost fudbalera ali i svi ostali mehanizmi tima.
U takvom okruženju je nemoguće takmičiti se, pogotovo ako uzmete u obzir da vas drugi gledaju neprijateljskim očima.
Besmisleno je da se naši momci znoje i rizikuju zdravlje u Ligi čiji funkcioneri, umesto da neguju sportski fer plej i grade mostove saradnje među narodima, seju podele i mržnju.
Predsedništvu Kluba, nakon konsultacija koje će se održati narednih dana, biće predstavljena zvanična odluka o narednim koracima”, navodi se u saopštenju.

Tërnoc

Njoftim
Pas skandalit në Vlladiçin Han po e shyrtojmë braktisjen e garave
Në ndeshjen e xhiros së 19-të, të cilën sot e filluam në Vlladiçin Han kundër ekipit vendës, Morava, për fat të keq as që e përfunduam.
Shkaktar kryesor ishte referi i kësaj ndeshje i cili me vendimet skandaloze për menjëherë (min.65) përjashtoi 3 futbollistë tanë me karton të kuq kurse gati të gjithë pjesën tjetër të ekipit e ndëshkoi me kartona të verdhë, andaj u detyruam ta ndërprejmë ndeshjen.
Këto sjellje të turpshme të referit, të papara në fushat e futbollit ishin krejtësisht të qëllimshme në mënyrë që ekipi ynë mos të ketë në dispozicion futbollistët e ekipit të parë për ndeshjet tjera.
Sidomos, synimet e referit ishin që t’ na dëmtojë në ndeshjen e radhës të cilën në fushën tonë e kemi kundër Allakincës.
Në ndeshjen e sotme është vënë kapaku në padrejtësitë të cilët po thuaj se në çdo ndeshje i kemi pasur në fushat mysafire.
Tashmë është bërë e sigurt se ekipi ynë është duke i penguar njerëzve të Federatës dhe shkaku kryesor është përkatësia etnike e futbollistëve por edhe e gjithë mekanizmave tjerë të skuadrës.
Në ambient të këtillë është e pamundur të garohet, sidomos kur kihet parasysh se të tjerët ju shohin me sy armiqësor.
Është e pakuptimtë qe djemtë tanë të derdhin djersë dhe të rrezikojnë shëndetin e tyre në një Ligë, zyrtarët e së cilës, në vend të kultivimit të Fer Plejit sportiv dhe ndërtimit të urave të bashkëpunimit midis popujve, po mbjellin ndasi dhe urrjetje.
Kryesia e Klubit pas konsultave që do t’i zhvillojë ditëve në vazhdim, do të paraqitet me vendim zyrtar rreth hapave të mëtutjeshme.
Tërnoc

RJ/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare