O očuvanju zdravlja u Grdelici

LESKOVAC

U Dom kulture u Grdelici održana je tribina pod nazivom „Zašto je čovek bolesniji i bolesniji u savremenom društvu. Detoksikacija ili čišćenje organizma od štetnih materija”. Cilj predavanja je očuvanje čovekovog zdravlja, a predavač je bio Ivan Milošević, strukovni medicinski radiolog.

„Čovek u savremenom drušvu bez obzira koliko je napredovao u svakom pogledu, sve je bolesniji i bolesniji“ kaže Milošević i primećuje da smo sve otuđeniji, usamljeniji i sebičniji.

„Odstupili smo od tradicionalnog načina života i promenili način ishrane. Koristimo brzu hranu, punu aditiva. Veliko je prisustvo veštačkog zračenja, koje smanjuje imunitet kod čoveka. Postali smo robovi vremena i novca. Zdravlje nam je postalo toliko važno da smo ga stavili na začelje našega života. Zaboravili smo da postoji Bog i koji ima, veliku naklonost i ljubav prema nama. To je energija koja nije prisutna samo na zemlji, već se oseća i u svemiru. Zaboravili smo da smo deo prirode i da je priroda izvor životne energije i zdravlja. Zdravlje nije neiscrpno, zdravlje ima svoje dno, kada se probije dno, čovek postane bolestan. Život bolesnog čoveka je težak i skup.“

Milošević, govoreći o metodama detoksikacije organizma, kaže da se to treba raditi u proleće i leto, da bi mogli da se pripremimo za sledeću sezonu gripa i prehlade, ali i sprečavanje pojava teških bolesti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare