Klinici za kardiohirurgiju stigla donacija vredna pola miliona dolara

NIŠ

Sve mašine  koje je donirala Evropska komanda  američke vojske predviđene za dve laboratorije koje će biti funkcionalne kao  celine stigle su u Niš Klinici za kardiohirurgiju.  U prvoj laboratoriji, koja će biti na Medicinskom fakultetu, obavljaće se kompletno genetičko istraživanje, a u drugoj na klinici za kardiohirurgiju, kompletna serološka, citološka i hemostatska testiranja pacijenata. Ukupna vrednost cele donacije je preko milion dolara, saznajemo od direktora Klikinke za kardiohirurgiju dr Dragana Milića.

                         ‘’ Mašine su proizvodi najmoćnijih kompanija na svetu koje posluju u SAD-u. Zahvaljujući ovim mašinama moći ćemo da ispitamo hiljade, možda desetine hiljada pacijenata godišnje’’- kaže Milić. ‘’ Sa ovim mašinama počinje nova era i ogroman korak u zdravstvu Niša ali i Srbije. Narednih nedelja, nakon montiranja mašina otvorićemo laboratoriju i počećemo sa radom. Kolege koje rade na klinici sada će moći da rade na najmoćnijim i najmodernijim mašinama u svetu, a sve za dobrobit naših pacijenata i naše otadžbine’’- kazao je Milić.

                        Direktor Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić je ovu donaciju najavio pre nepune dve nedelje kada je na kliniku stigla i donacija od 1800 skafandera za višestruku upotrebu u vrednosti od 15.000 dolara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare