KKK Nais na turniru u Sofiji

NIŠ-SOFIJA

Predstojećeg vikenda se igra poslednji četvrti turnir Balkanske liga u košarci u kolicima (Balkan Wheelchair Basketball League – BWBL) u inauguralnoj sezoni 2021/2022. Za razliku od prethodna tri turnira (Bijeljina, Podgorica, Niš), kada su se igrala po dva kola, u Sofiji će odigrati tri.

BWBL već ima šampiona za sezonu 2021/2022. – KKK Bijeljina iz Bijeljine. Ono što čini turnir u Sofiji zanimljivim je borba za drugo mesto koje dele KKK Nais iz Niša i KK OSI Paramont iz Podgorice. Oba tima imaju po tri pobede i poraza, pa će direktan duel ova dva tima odlučiti ko će biti vicešampion BWBL. KKK Nais vredno trenira u sali OŠ Ivo Andrić, svi igrači su motivisani i čekaju turnir.

                         „Radujemo se odlasku u Sofiju, grad gde smo pre 11 meseci ostvarili prvu pobedu protiv neke ekipe iz inostranstva, a to je bila baš ekipa naših sportskih prijatelja iz Podgorice. Biće to dobra utakmica, kao uostalom i sve utakmice u ligi. Obećavam borbu u ime svih Naisovaca na turniru u Sofiji“, kaže centar KKK Nais, Dušan Lazarević.

                    Niški tim u subotu 7. maja u 10 sati otvara turnir u Sofiji sa ekipom KK OSI Paramont iz Podgorice, potom istog dana u 17 sati odmeravaju snage sa šampionom KKK Bijeljina iz Bijeljina. Sledećeg dana, utakmicom sa domaćim BKHU Levski iz Sofije, odigrava se poslednja utakmica u ovogodišnjoj sezoni.

                       Inače, BWBL čine ekipe iz četiri države: Bosne i Hercegovine (KKK Bijeljina – Bijeljina), Bugarske (BKHU Levski – Sofija), Crne Gore (KK OSI Paramont – Podgorica) i Srbije (KKK Nais – Niš). BWBL se igra po trokružnom, gde svaki tim se sastaje sa drugim po tri puta. Igra se devet kola, a tim sa najviše bodova je šampion BWBL. Svaki tim je domaćin jednog turnira u sezoni. BWBL ima sedište u Sofiji, predsednik lige je dr Vladimir Iskrov (Sofija), izvršni komesar profesor dr Marko Aleksandrović (Niš), a komesar za suđenje je profesor Igor Đorđević (Niš).

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare