U JP “Dom” i dalje nesređena dokumentacija za stanove , duguju i osam plata radnicima

LESKOVAC

Direktor JP „Dom“ Dragan Stojiljković govoreći o poslovanju u 2021. godini rekao je da je ovo preduzeće nastavilo sa pozitivnim rezultatima započetim u 2020. godini.

„Ostvaren je dobitak pre oporezivanja u iznosu od 2.216.000 dinara. Isplaćeno je 15 zarada i stabilizovano poslovanje preduzeća, a izmirene su obaveze po sporazumu sa radnicima oko isplate zarada. Taj bonitet će se nastaviti i u 2022. godini.“

U izveštaju o radu i poslovanju se kaže da su obaveze po osnovu zaostalih zarada radnika iz prethodnih godina smanjene sa 12 na osam zarada. Takođe, kaže se i da su ostvareni poslovni prihodi za 11.317.803 dinara manji od planiranih i da iznose 53.082.197 dinara, dok su poslovni rashodi manji od planiranih za 15.638.675 dinara. Zbog nagomilanih problema i većeg broja sudskih sporova koji se vode kod sudova i pored napora i ozbiljnosti u zaštiti interesa preduzeća, postoji rizik da gubljenjem sporova se može ugroziti finansijsko poslovanje JP „Dom“. Rizik po stabilnost poslovanja je i nersređena dokumentacija za stanove, kao i neizvršene obaveze prema svim dobavljačima preduzeća ranijih godina, sudovima, kao i preglednije vođenje računovodstveno-finansijske dokumentacije. U izveštajnom periodu u saradnji sa Gradskom upravom se ozbiljnije pokrenula aktivnost na upisu imovine na Grad i ažuriranju dokumentacije vezane za imovinu, kako bi se ista zaštitila i staviloa u funkciju osnivača.

Prati
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
da se iskupe
da se iskupe
1 mesec pre

Evo odlicnig izazova za sposobne naprednjacke kadrove. Jedan od bivsih poslanika da preuzme da kao direktor resi sve probleme Doma. Sposobni su, pa ne mora oni za najvece plate da uvek budu bez odgovornosti. Sad neka opravdaju one milione da ih ne grize savest da su opljackali gradjane.

Kriva politika
Kriva politika
1 mesec pre

Politika se suvise mesala. A direktori se nikako nisu mesali.