KK „Aktavis Akademija“: Završna svečanost na kraju sezone

LESKOVAC

Košarkaški klub Aktavis akademija u hali na Sajmištu organizovao je završnu manifestaciju u okviru akcije “Budi košarkaš”.
Oko 130 devojčica i 120 dečaka svih starosnih grupa uz pedesetak mališana iz vrtića „Kolibri“ skupilo se da uz druženje proglase sezonu 2015/2016 završenom. Specijalni gosti su bii i članovi prve generecije mladih košarkaša s kojima je pre osam godina škola krenula da radi, a koji danas igraju u seniorskim ekipama ili na koledžu u Americi.
Direktor Aktavis akademije Vladan Stojiljković podseća da se u ovoj sezoni deset selekcija takmičilo u raznim ligama KSS i da su napravili odlične rezultate.
„Odigrali smo mnogo utakmica, turnira i putovali u Grčku, Makedoniju, Bugarsku, Mađarsku, Belorusiju. Veoma smo ponosni na sve selekcije koje su se takmičile i koje su napravile dobre rezultate. U regionalnim ligama smo osvajali prva i druga mesta. Pokrenuli smo Balkanski Kup sa košarkaškim klubom Balkan iz Botevgrada (Bugarska). Organizovali smo mnogo akcija i manifestacija, a sve u cilju da se deca druže i da se pravilno i zdravo razvijaju. Neki od košarkaša koji su počeli svoje prve korake u Aktavis akademiji, sada su i treneri u klubu, tako da mi, pored igrača stvaramo i trenere.
Actavis Akademija zavrsni 2

Actavis Akademija zvrsniNajpozitivniji primer za to je Petar Zlatanović, koji je ove sezone bio pomoćni trener KK „Balkan“ iz Botevgrada, sa kojim je osvojio vicešampionsku titulu u Bugarskoj. Takođe, posvećujemo pažnju i nekolicini dečaka koji su izrazili želju i da se posvete suđenju, tako da im, iako imaju 12, 13 godina već omogućujemo da sude na nekim utakmicama i stiču iskustvo.“
Stojiljković ističe i uspešnu saradnju sa kompanijom Zdravlje Aktavis.
„Zahvaljujući njihovoj pomoći mogli smo da poklanjamo osnovnim školama košarkaške lopte, table i obruče. Na taj način našim projektom „Razvoj košarkaškog sporta u Leskovcu“ već punih osam godina se trudimo da se deca našeg grada bave sportom i da se pravilno razvijaju. Zahvaljujemo se gradonačelniku Goranu Cvetanoviću na pomoći, jer bez lokalne samouprave sigurno ne bismo sve ovo uradili. Takođe, velika podrška i pomoć nam stiže i od direktora SRC „Dubočica“ Aleksandra Đurovića, tako da smo i njemu zahvalni.“
Svi košarkaši, prijatelji kluba i saradnici su na današnjoj manifestaciji dobili medalje i zahvalnice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare