KFOR: Izmišljene glasine kruže medijima

PRIŠTINA

Opet danas čitamo o nedokazanim čudnim zapletima i nizu čudnih događaja, koji samo izazivaju paniku i konfuziju medju ljudima koji zaslužuju više poštovanja, saopštio je danas KFOR.

” Uprkos brojnim apelima da se suzdrže od širenja neodgovornih špekulacija, nažalost izmišljene glasine i dalje kruže medijima i izazivaju neosnovane zabrinutosti među stanovništvom.

KFOR potvrđuje da je situacija na severu, kao i širom Kosova, apsolutno pod kontrolom i da nema nikakvih naznaka ili dokaza o mogućim nemirima ili nasilju.

U stvarnosti nema razloga za brigu niti straha od bilo čega.

Ovih dana, grupa oficira NATO-a, u pratnji KFOR-a, sprovodi izviđačke aktivnosti na Kosovu.

Ti oficiri su iz različitih država NATO-a, uključujući Albaniju. Aktivnost se sastoji od posete različitim mestima na Kosovu, uključujući Mitrovicu i druge lokacije na severu.

Ovo nije provokacija, već zajednička aktivnost NATO-a, a prisustvo četiri albanska oficira ne bi trebalo nikoga iznenaditi jer je Albanija član NATO-a već 10 godina.

Osim toga, trebalo bi da bude poznato da Albanija takođe doprinosi misiji KFORa.

KFOR nastavlja da bude nepristrasno posvećen svom mandatu datom od strane UN kako bi zaštitio sve ljude na Kosovu i svi se moraju osećati bezbednije kada KFOR sprovodi vežbe i kreće se po Kosovu.

Prishtinë

Përsëri sot lexojmë për komplote të pavërtetuara dhe për një varg ngjarjesh të çuditshme, të cilat vetëm krijojnë panik dhe konfuzion tek populli i cili meriton më shumë respekt. Pavarësisht nga thirrjet e shumta për mos-përhapje të spekulimeve të papërgjegjshme, për fat të keq thashethemet e fabrikuara vazhdojnë të qarkullojnë nëpër media dhe shkaktojnë shqetësime të pabaza tek popullata. KFOR-i konfirmon se gjendja në veri, si dhe në mbarë Kosovën, është absolutisht nën kontroll dhe nuk ka asnjë shenjë apo dëshmi për trazira apo dhunë të mundshme. Në të vërtetë nuk ka asnjë arsye për shqetësim dhe frikë. Këtyre ditëve, një grup oficerëve të NATO-së, të shoqëruar nga KFOR-i, po zhvillon një aktivitet zbulimi nëpër Kosovë. Ata oficerë janë nga shtetet e ndryshme të NATO-së, përfshirë Shqipërinë. Aktiviteti përfshinë vizita nëpër vende të ndryshme në Kosovë, duke përfshirë Mitrovicën dhe lokacione tjera në veri. Ky nuk është provokim, por është një aktivitet i përbashkët i NATO-së, dhe prania e 4 oficerëve shqiptarë nuk duhet ta habisë askënd pasi që Shqipëria është anëtare e NATO-së tani e 10 vjet. Për më tepër, duhet të dihet se Shqipëria gjithashtu kontribuon në misionin e KFOR-it. KFOR-i vazhdon në mënyrë të paanshme t’i përkushtohet mandatit të OKB-së për ta mbrojtur tërë popullin në Kosovë, prandaj kur KFOR-i ushtron dhe lëviz nëpër Kosovë, të gjithë duhet të ndihen më të sigurt.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x