Kena: DS ne mogu na lokalu da vode oni koji žive u Beogradu

LESKOVAC

Nakon ostavke predsednika GrO Leskovac Živojina Stankovića biće uvedeno ili v. d. stanje, ili povereništvo, izbora u stranci neće biti do okončanja predsedničkih izbora u martu, objasnio je u intervjuu za leskovački nedeljnik Nova Naša reč Radoslav Milojčić Kena predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke .

NNR: Da li je povod vaše posete Gradskom odboru u Leskovcu ostavka predsednika ovog odbora Živojina Stankovića?

MILOJČIĆ: Ovde sam pre svega kao predsednik Izvršnog odbora koji se bavi organizacijom Demokratske stranke po dubini. Danas je nas petnaestak raznih funcionera na terenu, tako da to nije ništa neobično sa rad Demokratske stranke, pogotovu od kada je novi predsednik Dragan Šutanovac, koji je taj aktivizam unapredio. Po poslednjim istraživanjima Demokratska stranka ima između 12 i 13 posto podrške, što znači da smo za ovih mesec dana duplirali rejting. Ja sam ovde kao predsednik Izvršnog odbora, i zbog ostavke gospodina Stankovića, kome su zahvaljujuem na angažmanu u Demokratskoj stranci, a i zbog toga što nam idu predsednicčki izbori brzo i Demokratska stranka je najozbiljnija stranka, lider opozicije sa 160 opštinskih i gradskih odbora, koliko nema ni jedna stranka opozicije, sa odbornicima u 109 lokalnih samouprava. Demokratska stranka je sigurno stožer opozicije i moramo voditi računa o svim odborima.

NNR: Da li odlazak Živojina Stankovića znači novu krizu u leskovačkom DS-u? Zašto je on napustio ovo mesto?

MILOJČIĆ: Nema nikakve krize. Gospodin Stanković živi u Beogradu i nije više moguće da bude predsednik u Leskovcu. Od kada je novi predsednik Demokratske strane Dragan Žutanovac izabran, ja sam prvi podneo ostavku, kao predsednik opštinskog odbora u Smederevskoj Palanci, koji ne odlazi u Smederevsku Palanku. Igor Salak, zamenik predsednika Demokratske stranke, takođe je bio predsednik odbora u Žitištu i podneo je ostavku i to će učiniti potpredsednik Jovan Marković. Prosto ne možete da vodite odbor u Leskovcu, Smedereskoj Palanci i Nišu, a da živite u Beogradu, sa tom praksom se prestaje. Demokratska stranka ide ne na dupliranje rejtinga već na pobedu, i potrebni su nam ljudi koji će se problemima u Leskovcu baviti svakodnevno, a ne jednom mesečno.

NNR: Ovo potvrđuje da su oni koji su bili protiv izbora Stankovića za predsednika zbog toga što živi u Beogradu, ipak bili u pravu?

MILOJČIĆ: Pa, da, to prosto nije bilo moguće…

Kompletan intervju u štampanom izdanju leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč i na www.novavasarec.org.rs,
link
Kena DS ne mogu na lokalu da vode oni koji žive u Beogradu

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
profa je neupotrebljiv, cista teorija
profa je neupotrebljiv, cista teorija
7 godine pre

Najjaci komentatorski lobi dakle imaju demokrate. Oni nemaju krdibilitet da imaju javno misljenje, ali anonimno da kometarisu, uvek su spremni. Tako neodgovorno smeju da zapljunu, a licno da zatraze ruku pomoci od vlasti. Tako smeju i da slazu dok napadaju, jer da je sve tacno, u oci bi kazivali. Njihov proizvod dakle jesu, sem propasti DS/a, i botovska armija naprednih, novi mandat SNS/a. Hvala im na tome, kako kome.

Ex DS
Ex DS
7 godine pre

Otkud sad Dragoljub Živković.Osim velike količine ispoljene sujete u odlučivajnu i primetnog otpora prema privatnim preduzetnicima, ne znam koji je drugi utisak ostavio u vršenju vlasti.Koliko se sećam bio je treći na neposrednim izborima za predsednika opštine Leskovac, okružen kadrovima kao što su Soća,Neša Jašunja i sl.Poražavajući izbor.Trenutno ga SDS koristi kao kozmetiku, zajedno sa onom direktoricom Medicinske škole i uglavnom ničemu i ne služi.DS je imao dosta propuštenih šansi, ali je na kraju Žika apotekar konačno i pokopao demokratsku ideju u Leskovcu.

U današnje vreme i kelneri imaju malenkos'
U današnje vreme i kelneri imaju malenkos'
7 godine pre

Za razliku od sagovornika NNR, ja se “Žikinom dinastijom” neću baviti. Jer svi koji su imali bar malo političke “soli” u glavi, znali su kakve će posledice ostati iza nje.

Povrh svega, kadrovskom eksperimentisanju u lokalnom DS-u izgleda da nema kraja. Na takav zaključak u ovom intervjuu navodi pominjanje “doktora Vlade i Bojte”. Naročito je zanimljiv i indikativan redosled nabrajanja njihovih imena. Taj redosled znači da su od Kocića verovatno dobili “korpu” pa je Marinković postao favorit iz senke. Međutim, ono što prvi operativac DS ne zna (ili se pravi da ne zna?), je da je pomenuti doktor u političkom smislu vrhunski maneken i ništa više od toga. On prosto rečeno nije lider niti će to ikada biti. Iskreno se nadam da bar Vlada to zna.

Što se pisca tiče, on je svoju šansu već imao i jedino što je tom prilikom uspeo da dokaže je da mu je “kičma” mekana ko duša. Ali ako ćemo pravo, lokalna rešenja u leskovačkom DS-u su odavno prestala da budu važna. A to naravno nije dobro. Jer po Marfijevom zakonu, svaka stranka koja se odrekne jednog Dragoljuba Živkovića, na kraju se obavezno “skrcka”. Nažalost, takav razvoj događaja nije samo leskovački demokratski peh. Jer Leskovac je po pitanju većine stvari, pa i demokratije, na samom repu. A svi znamo da riba od glave smrdi!

Nekada su u toj “glavi” bili jedan Milovan Danojlić, jedan Gojko Đogo, jedan Borislav Pekić, jedan Miodrag Perišić…

A danas?

Šule, Balša, Kena … i naravno Džej.

Zamalo povratnik
Zamalo povratnik
7 godine pre

Krcko do pobede. DS ne zasluzuje bolje od njega.

Petar Pan
Petar Pan
7 godine pre

Isti taj Kena je podržavao istog tog Živojina Stankovića za predsednika odbora u Leskovcu samo da ne pobedi neko ko nije za Pajtića.Toliko o doslednosti čoveka bez škole i radnog iskustva.