KARAVAN „MOJA SRBIJA “ U LESKOVCU, DIREKTOR TURISTIČKE ORGANIZACIJE ODSUTAN

LESKOVAC

 

 

Četvrta stanica karavana „Moja Srbija“, koji organizuje Turistička organizacija Srbije (TOS), danas je bio Leskovac a zanimljivo je da ovoj turističkoj manifestaciji nije prisustvovao direktor Turistčke orgnaizacije Leskovca (TOL) Žikica Nestorović.

 

P6200022

Cilj kampanje „Moja Srbija“ je da se domaći turisti animiraju da deo svog odmora provedu u svojoj zemlji. Povratne informacije od građana su pozitivne i oni su generalno zainteresovani da letuju u svojoj zemlji, rekla je pi ar TOS-a Sandra Vlatković i dodala:

-Ovde će se naši turisti upoznati sa destinacijama koje možda ranije nisu imali prilike da vide i nisu znali da postoje. Predstavljamo apsolutnu sve što naša zemlja nudi u turizmu i ovo je prilika da se predstave domaćini, ali i sve destinacije koje gravitiraju gradovima gde karavan prolazi.

U prva četiri meseca ove godine broj domaćih turista povećan je za 4 posto. Od juna do septembra prošle godine bilo je 463.000 turista, a cilj ove kampanje je da taj broj u 2015. bude još veći.

Karavan „Moja Srbija“ obići će 10 gradova Srbije, a završava se 11. jula u Beogradu, rekla je Olgica Miljković iz TOS-a. Ona je pozvala građane Leskovca da deo svog odmora ili neki vikend provedu u nekom kraju Srbije jer je Srbija lepa, ali je treba bolje upoznati.

Ovo je prilika da domaćim i stranim turistima pokažemo šta Jablanički okrug nudi, rekla je pi ar Turističke organizacije Leskovac Tina Stojanović. To su sve popularnije manifestacije Roštiljijada, Karneval, Vinski bal, ali i prirodne lepote i bogatsva po kojima ovaj region ne zaostaje za ostatkom Srbije i Balkana. Tu je arheološko nalazište Caričin grad, izvori lekovite vode u Sijarinskoj Banji, obronci Babičke gore, planine Radan i Kukavica, tri biserna jezera juga, pet reka koja protiču našom regijom, muzej teksilne industrije, kanjon reke Vučjanke i 100 godina stara hidorcentrala u Vučju.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

-Ovo je prilika da pozovemo goste iz zemlje, ali i celog sveta da deo odmora provedu ovde, na jugu Srbije, jer naša sredina ima šta da ponudi. Prepoznatiljivi smo po dobrom roštilju i čuvenoj manifestaciji Roštiljijadi. Koristim priliku da najavim 26. festival roštilja, koji je će osve godine održati od 31. avgusta do 6. septembra. Zatim, tu je i sajam zimnice i ajvara koji se održava sredinom oktobra. Leskovac je jedini grad u Srbiji koji ima dva registrovana brenda, leskovački roštilj i leskovački ajvar. Za sve koji uživaju u netaknutoj prirodi, jug Srbije je pravi izbor, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović i pobrojao brojna bogatsva i istorijske znamenitosti koje ovaj deo Srbije nudi.

Očekuje se da će ove godine, zahvaljujući podsticajima Vlade Srbije, biti više domaćih nego stranih turista, koje ćemo spremno dočekati, jer gostoprimstvo, ljubaznost i srdačnost koje poseduje narod juga Srbije retko gde može da se oseti, rekao je Cvetanović.

Manifestacija je otvorena defileom malih mažoretkinja, predstavljanjem leskovačkih karnevalskih grupa, nastupio je bleh orkestar Nebojše Sejdića, etno grupa „Mika“ iz Lebana, a Trgovinsko-ugostiteljska škola organizovala je i pripremu velike pljeskavice iz ruku i degustaciju specijaliteta sa roštilja u restoranu „Koliba“. Program je završen obilaskom grada sa turističkim vodičem.

Karavan „Moja Srbija“ pratila su i brojna druga dešavanja – degustacija vina iz vlasotinačkog kraja, promocija hrane i rakije iz gornjojablaničkog kraja, prezentacija lekovitih mineralnih voda sa izvora u Sijarinskoj Banji kao i lekovite vode iz Prolom i Lukovske Banje, promocija voćnih rakija iz leskovačkog kraja, domaćih jela sa leskovačke trpeze i ručnih radova udruženja „Jablaničke niti“.

U okviru karavana organizovana je nagradna igra „52 vikenda u Srbiji“, odnosno koliko poznajemo Srbiju.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Libero Markoni
Libero Markoni
9 godine pre

Jedan od pomenutih brendova je bio prisutan , ali za Ajvar kao jednog od proizvoda iz kampanje TOS-a iz 2012 godine ( Soul food Serbia ), nije bilo poziva ili možda interesovanja lokalne samouprave . A g-din dirktor TOL-a je priča za sebe . Tu treba bolja analiza a možda i smena .