DVESTA PET DOBROVOLJACA POLOŽILO ZAKLETVU

LESKOVAC

U kasarni „Vojvoda Petar Bojović” u Leskovcu zakletvu pred starešinama, roditeljima i prijateljima, položilo je 205 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i profesionalnih vojnika.

 

Čestitajući položenu zakletvu, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je rekao da taj čin u Srbiji ima dugu tradiciju kojom se vojnici i građani Srbije jednako ponose.

 

“ Uz ime vojnika sve vrline stoje u superlativu. On je najhrabriji, najdisciplinovaniji i najodgovorniji pripadnik društva. Njegovo je rodoljublje ogromno, njegova je odanost otadžbini potpuna i beskompromisna, a čast i poštenje nenadmašni. Dobro obučen vojnik u dobroj jedinici kakve jesu jedinice naše vojske, najbolji je garant bezbednosti svoje zemlje. Svojom voljom da služite vojni rok pod oružjem, pokazali ste da Srbija ima mladost dostojnu slavnih vojničkih i slobodarskih tradicija, spremnu da doprinese napretku i bezbednosti svoje otadžbine“, rekao je Diković.

vojska vojska 4 vojska 3 vojska 1vojska 2

On je dodao da je Vojska Srbije „ nepokolebljivo posvećena održavanju i jačanju svojih operativnih sposobnosti, izvršavanju svih zadataka, koje joj je poverila Republika Srbija, negovanju vojničkih tradicija predaka i očuvanju veze vojske i naroda“.

 

„ Nema tog izazova na koji nismo spremni da reagujemo kako bismo zaštitili živote građana Republike Srbije i bezbednost naše zemlje. Istovremeno, jačamo svoje potencijale za učešće u multinacionalnim operacijama širom sveta“, poručio je Diković.

 

Pored načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiša Diković i  državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Zorana Đorđevića, polaganju zakletve prisustvovali su i brigadni generali Stojan Konjikovac, načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba i Dejan Janković, načelnik Štaba Komande za obuku, predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, lokalnih vlasti, preduzeća i organizacija i crkve, rodbina i prijatelji vojnika.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare