Karavan igre i u Vranju

VRANJE

Na sceni Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, u okviru projekta „Karavan igre“, program varijacija i delova klasičnog repertoara, 19. maja izvešće učenici baletskih škola iz Beograda i Soluna.

Organizator događaja je Nacionalna fondacija za igru iz Beograda. Koncerti su planirani sa početkom u 12 sati za učenike osnovnih škola iz Vranja i u 18 sati za građanstvo. Nastupiće mladi igrači iz Beograda, a za grčke mlade balerine, ovo će biti prva prilika da nastupe pred publikom, nakon duge pauze koju je nametnula pandemija.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Cilj „Karavana igre“ je da se kroz različite aktivnosti najširoj, a pogotovo najmlađoj publici, približi balet i savremenu igra. Do danas je „Karavan igre“ gostovao u 27 gradova u Srbiji, i to birajući sredine u kojima uglavnom nema baletskih studija i škola, a godinama unazad, iako postoje pozorišne scene, nedostaju i programi iz ove oblasti.

Uz podršku Fondacije, Art Mentor Lucern Nacionalna fondacija za umetničku igru je u septembru 2017. godine počela realizaciju projekta „Karavan igre“.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare