Karakašević u niškom „Železničaru“

NIŠ

Stonoteniski klub „Železničar“ za novu sezonu dobio je značajna pojačanja, a na spisku se nalazi i najbolji stonoteniser Srbije Aleksandar Karakašević, inače predsednik Stonoteniskog saveza Srbije. Na spisku pojačanja niškog kluba nalaze se i Rus Mihail Paikov i Bugarin Vladimir Petkov. Dolazak Aleksandra Karakaševića u niški klub pozdravila je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je za jednog od naših najboljih stonotenisera i predstavnike SK „Železničar“ organizovala prijem u Gradskoj kući.

 „Velika mi je čast što mogu Aleksandra Karakaševića da pozdravim kao domaćin, a sada će  na poseban način i on biti domaćin u našem gradu jer će biti pojačanje u redovima kluba „Železničar“. Odlučio je da svoju uspešnu karijeru nastavi ovde u Nišu i velika je čast za naš grad da imamo klub koji može da motiviše proslavljenog reprezentativca i osvajača brojnih medalja da bude deo našeg velikog sportskog kolektiva i našeg grada. Verujem da će sva priznanja koja on donese u naš grad značiti mladim generacijama da se odluče za ovaj sport“, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                             Aleksandar Karakašević je kazao mu je izuzetno drago što karijeru nastavlja u Nišu.

                              „Završio sam internacionalnu karijeru ali sam Draganu Đorđeviću obećao da poslednju sezonu odigram baš u klubu „Železničar“. Nadam se da ću pomoći u prosperitetu stonog tenisa i da čemo imati mnogo više dece u klubovima. To mi je  i cilj kao predsedniku Stonoteniskog saveza Srbije, da se stonitenis vrati na staze stare slave. Ovaj sport je mnogo izgubio pojavom novih sportova koji nisu postojali u naše vreme. Imamo izueztno dobru ekipu i borićemo se za titulu mada je srpska liga svake godine sve jača i jača  i ušli smo u pet najjačih liga u Evropi. Daćemo svoj maksimum i postoji velika šansa da donesemo titulu u Niš“, istako je Aleksandar Karakađević.

                            Predsednik kluba „Železničar“ Dragan Đorđević je najavio da ovaj klub ima velike ambicije kada za novu sezonu i da žele titulu prvaka da vrate u Niš.

                            „Naša želja je da budemo prvaci države i mislim da će nam Karakašević pomoći u tome Imamo još dva pojačanja, dva stranca, koji će zajedno sa našim igračima uspeti u tome“, kazao je Đorđević.

                           Nova sezona u stonotenisu počinje prvog vikenda u oktobru i igra se turnirski, svaka ekipa će imati 10 mečeva.

                           „Očekujemo veliko interesovanje publike za mečeve tako da ćemo Stonoteniski klub koji je zahvaljujući Gradu renoviran, a gde smo već imali prve treninge sa Karakaševićem, zameniti nekom večom dvoranom, možda onom u školi „Duan Radović“ ili u školi „Mika Antić“, ali odluku o tome tek ćemo doneti“, kazao je Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare