“KAMIONDŽIJE” ZAUZELE CENTRALNE LOKACIJE NA ROŠTILJIJADI

LESKOVAC

 

Roštiljijada je privredno-turistička manifestacija koja iz godine u godinu sve više dobija na važnosti i na listi je prioriteta pri dodeli podsticajnih sredstava Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Srbije. Roštiljijada zauzima visoko treće mesto, odmah iza Egzita i Guče, rekao  je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je ocenio da „Roštiljijada još uvek nije profitabilna“.

 

„ Leskovačka Roštiljijada traje punih 25 godina, bez ijedne godine pauze, a kroz godine se razvijala, usavršavala, osavremnjivala, pratila moderne trendove. Po broju posetilaca Rotiljijada spada u sam vrh gastronomskih dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije, i taj broj raste iz godine u godinu. Sve više organizovano dolaze gosti iz inostranstva, naročito iz Makedonije i Bugarske“, rekao je Cvetanović.

 

„Uštedom u pojedinim segmentima grad Leskovac bi u narednom periodu mogao da obezbedi sopstvene ekološke toalete, koji bi se koristili i prilikom održavanja drugih manifestacija. Određeni boj ljudi angažovao bi se na montaži, demontaži i njihovom održavanju. Smanjenjem rashoda za struju, vodu i iznošenje smeća grad bi mogao da obezbedi stotinak metalnih ograda koje bi se iskoristile i prilikom organizovanja drugih događaja. Mesta za uštede ima dosta“ rekao je Cvetanović, i kao primer naveo to da je tokom Roštiljijade električna energija ranije plaćana milion i 200 hiljada, dok se postavljanjem mernih uređaja za sedam dana struja plaća samo 200 hiljada.

Vezano za pitanje koje se često postavlja, izmeštanje Roštiljijade, dobro mesto bi bilo lokacija fabrike „Kosta Stemenković“, gde će se snimati film „Slavujevo doba“ i koju grad namerava da kupi zbog tog filsma , ali se za to još uvek nisu stekli zakonski uslovi. Ova fabrika u vlasništvu je države, grad će nastojati da je kupi, ali je cela ta priča još uvek „na dugom štapu“ i ne može se skoro realizovati, objasnio je Cvetanović.

U ime oganizatora, Turističke organizacije Leskovac (TOL), Ivan Tasić je naglasio da je saradnja sa svim službama na izuzetnom nivou, i da svaka služba svoj posao odlično radi.

Saradnja sa svim inspekcijskim službama je izuzetna, svi se međusobno dopunjujemo, rekla je načelnica republičke sanitarne inspekcije Jasmina Stanojević. Inspektori će dežurati 24 sata, biće na raspolaganju pripravni i dežurni sanitarni inspektor.

Radno vreme ugostiteljskih objekata biće ograničeno do ponoći, i nakon toga se objektima isključuje eletrična energija, kako bi se od buke zaštitili građani koji žive u centru.

Što se tiče scena sa razgolićenim trbušnim plesačicama, na šta su mnogi Leskovčani ranijih godina reagovali, Ivan Tasić iz TOL-a je odgovorio da će se organizator potruditi da ovakve pojave što više ograniči, ali da nema ingerencije da ih zabrani, već može samo apelovati na ugostitelje. Ovakve pojave došle su u Leskovac sa strane, a činjenica je da to neke ljude i privlači, pa čak dovode i svoju decu da to gledaju, rekao je on.

Budući da je po ovakvom programu poznat štand „Kamiondžija“, na naše pitanje gde je ovaj ugostitelj dobio mesto, Tasić je odgovorio da je iznajmio štankove 3,4 i 5, a verovatno će uzeti i 1 i 2, reč je o potezu od „Nolita“, odnosno centralnom prostoru koji je i najskuplji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare