CVETANOVIĆ : DA SAM SE JA PITAO DRUGAČIJE BI DELIO PARE MEDIJIMA

LESKOVAC

 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je danas  da nije zadovoljan odlukama nezavisne komisije za izbor medijskih projekata koji će se sufinansirati iz budžeta grada.

On je na današnjoj konferenciji za novinare, sazvanoj povodom organizacije Roštiljijade, ponovio ono što je rekao na jučerašnjem Gradskom veću, kada je usvojena odluka ove komisjie.

Cvetanović je imao primedbu na odobravanje 400.000 dinara za projekat Radio 016 uz obrazloženje da je

“Juga (Jugoslav Tomić, vlasnik Radia 016 , prim JUGpress) dobio pare zato što mu je Doderović ( Milorad Doderović, član komisjie predložen ispred UNS-a, inače eminentni  dugogodišnji novinar iz Niša, prim JUGpress) školski drug”.

Cvetanović je danas rekao da bi, “ da se on pitao, novac drugačije raspodelio”.

 

“Da sam se ja pitao, novac bih drugačije podelio medijima”, rekao je Cvetanović.

On se danas dotakao ove teme u sklopu odgovora na pitanje novinara JUGpressa da li on koa gradonačelnik I izvršilac budžeta ima podatak koliko je novca zaradila prošlogodišnja Roštiljijada , na koje nije konkretno odgovorio .

Godinama unazad iz Turističke orgnizacije Leskovac (TOL) novinari ne dobijju odgovor na ovo pitanje.

 

Prema novom Zakonu o javnom informisanju za sufinasiranje medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja lokalne smaouprave su u obavezi da raspišu konkurs.

O projektima odlučuje nezavisna komisija za koju svoje predstavnike predlažu novinarska udruženja I asocijacije koje postoje duže od tri godine.

Rad  komisje je nezavistan a lokalna samouprava , po zakonu , predlaže jednog predstavnika iz kategorije “medijskih eksperata”.

U slučaju nezadovoljnih učesnika konkursa procedura donošenja odluka o usvajanju odluka komisije, poptisivanja ugovora I prebacivanje novca z aodabrane projekte iz budžeta se ne usporava niti prolongira već je jedini organ za dalje postupanje Upravni sud.

Dakle, nezadovoljni imaju pravo vodjenja procesa pred upravnim sudom a  procedura predvidjena zakonom oko sufinasiranja medijskih projekata nesmetano teče.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djura Leskovac
Djura Leskovac
8 godine pre

Ma ne smeta njemu ni Juga, ni “Pera”, ni “Mika”, a ni “Laza”. Njemu zapravo smeta nešto sasvim drugo. A sam je rekao šta.

Jednostavno čovek nije navikao da se ne pita!

Eto, to je kamenčić u njegovoj sve tesnijoj cipeli!

odbornica DS
odbornica DS
8 godine pre
Odgovori  Djura Leskovac

Bože, zvučiš kao Mirjana.

Djura Leskovac
Djura Leskovac
8 godine pre
Odgovori  odbornica DS

Slažem se u potpunosti.

I meni se čini da je previše počela da utiče na mene. 😀