KOLIKE PRIHODE DONOSI ROŠTILJIJADA – ENIGMA

LESKOVAC

Iako su novinari hteli da  pitanje koliko je prošle godine Roštiljiada zaradila para  postave direktoru Turističke organizacije Leskovac,

on nije prisustvovao ovako važnom sastanku, tako da je, kao i mnogo godina ranije, pitanje ostalo bez odgovora.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je podsetio da prošle godine Ministarstvo za Roštiljijadu nije izdvojilo ni jedan dinar, a da je lokalna samouprava pomogla sa 5 miliona dinara. Ove godine grad pomaže indirektno, iz budžeta je data pozajmica od 2 miliona dinara koji TOL mora da se vrati do 31. avgusta tekuće godine.

Na insistiranje našeg novinara kako je moguće da gradonačelnika nije zanimalo koliko je para donela prošlogodišnja Roštiljijada, kao i da li su moguće pojave da deo zarade ode i van legalnih tokova, Cvetanović je odgovorio:

“Prava adresa za ova pitanja je TOL. Ako postoji sumnja u to gde odlazi novac, tu su predstavnici privrednog kriminala, i u tom pravcu možete da delujete. Manifestacija, na žalost, još uvek nije takvog kalibra da bi mogla da bude profitabilna. Pitanje je koji su sponzori manifestacije, koliko se dobija od njih, jer novac dolazi iz budžeta Republike, budžeta grada, od prodaje štandova i sponzorstva. TOL u toku jedne sezone dobija 50-56 miliona dinara za sve manifestacije, ali pitanje trošenja sredstva treba uputiti TOL-u. Ja nisam ekspert i to ne mogu da procenim, prihvatam onako kako mi se servira, pretpostavljam da je tako i da na osnovu toga odbornici glasaju. Mene interesuje da Roštiljijada funkcioniše, da se šalje pozitivna slika o Leskovcu, da gosti budu zadovoljni”, rekao je on

A zatim se bavi konursom za meidjske projekte, o čemu smo već  pisdali, i izrekao kritiku na račun Sporstkog ventra “Dubočica” za koji je rekoa da ga “isto vodi SPS” i da grad košta oko milion evra  godišnje .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare