Kamberiju poljoprivrednici i preduzetnici na prvom mestu

BUJANOVAC

 

U novogodišnjoj zahvalnici, koju je uputio stanovnicima opštine Bujanovac preko svoje zvanične facebook stranice, predsednik Šaip Kamberi se na prvom mestu zahvalio poljoprivrednicima i malim preduzetnicima, sa kojima je lokalna samouprava, kako je naveo, realizovala dva najuspešnija programa.

Podsetivši da je za razvoj poljoprivrede i malog preduzetništva u 2017. godini iz opštinskog budžeta podeljeno 44 miliona dinara, Kamberi je najavio nastavak podrške u 2018. godini.

„Podrška poljoprivrednicima i malom biznisu će se nastaviti i u narednoj godini. U budžetu za 2018. godinu planirana su sredstva u iznosu od gotovo 35 miliona dinara za ove namene“, naveo je Kamberi.

Prvi čovek opštine se zahvalio i sportistima, članovima kulturno-umetničkih društava i predstavnicima civilnog sektora, prvenstveno mladima, koji su, kako kroz učešće u projektima nevladinih organizacija, tako i na brojnim takmičenjima i festivalima uspešno promovisali opštinu Bujanovac.

Kamberi je najavio i da će, kao i minule godine, mediji u 2018. godini imati njegovu punu podršku u zaštiti „slobode javne reči“.

„Zahvaljujem se lokalnim medijima na objektivnom izveštavanju javnosti o aktivnostima opštinskih vlasti, kao i na njihovom doprinosu razvoju slobode medijskog izveštavanja koja je temelj demokratije“, naveo je predsednik.

On je najavio i skori početak realizacije novog programa stručnog usavršavanja još jedne grupe mladih ljudi – za ovu namenu je u opštinskom budžetu opredeljeno 20 miliona dinara.

„I u nastupajućoj godini, u kojoj nas očekuje mnogo posla i izazova,  opštinska administracija će biti u službi  stanovnika opštine Bujanovac. Moramo dati sve od sebe da ostvarimo zajedničke ciljeve“, zaključio je Kamberi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare