Kamberi sa predsednikom kosovske opštine Kamenica o zajedničkim projektima

BUJANOVAC

 

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi razgovarao je danas sa Kendronom Kastratijem, predsednikom kosovske opštine Kamenica, o uspostavljanju dugoročne i efikasne saradnje dveju opština koja će se ogledati u zajedničkom konkurisanju za projekte od značaja za obe opštine.

„Poznato je da su obe zemlje u procesu evro-integracija i nadam se da, i pored političkih barijera koje trenutno postoje u komunikaciji Kosova i Srbije, naše opštine neće imati poteškoća u zajedničkom nastupu prilkom konkurisanja za sredstva iz fondova EU i drugih međunarodnih organizacija“, rekao je Kamberi nakon sastanka sa delegacijom iz Kamenice.

Na današnjem sastanku je bilo reči i o konkretnim infrastrukturnim projektima – most koji spaja selo Breznica u opštini Bujanovac i selo Kamenica na Kosovu, a koji se nalazi u međuzoni, kako je rekao Kamberi, trebalo bi da bude renoviran zajedničkim sredstvima.

Kamberi je najavio i uzvratnu posetu delegacije bujanovačke opštine Kamenici, kada  će biti precizirani dalji zajednički poduhvati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare