Kamberi putuje u Dansku

BUJANOVAC

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi učestvovaće  na Međunarodnoj konferenciji gradova i opština u Danskoj koja se održava  od 16. do 19.maja.

Sve troškove putovanja plaća američka ambasada  a učlanjenje će platiti opština, rečeno je na današnjoj sednici  Opštinskog veća u Bujanovcu koje je I odbrilo putovanje Kamberija u Dansku.

Na devetoj sednici  članovi veća su upoznati sa prošlogodišnjim  finansijskim izveštajem Doma zdravlja Bujuanovac I Programom rada sa finansijskim planom za 2017.godinu ove  zdravstvene ustanove.

Kao veliki problem istaknut je nedostatak lekara.

” Mi još uvek nismo dobili kadrovski plan od Ministarstva zdravlja, da bi raspisali konkurs”, rekla je direktorka  Lela Jovanović.

“ U svim službama je prisutan ovaj problem a posebno manjkamo sa lekarima pedijatrima. Lokalna samouprava angažuje lekare na određeno vreme do tri meseca, ali,  to nije dugoročno rešenje”, dodala je ona.

Na pitanje većnika zašto ne rade ambulante  u selima Letovica I Dobrosin, direktorka je rekla da ta  sela nemaju dovoljno meštana  za njihov rad, što su I kao odgovor na  zahteve Ministarstvu zdravlja dobili.

Većnici su danas usvojili I Predlog o javnim parkirališima koja predstavljaju veliki problem u opštini Bujanovac.

Zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić, koji je zbog opravdanog odsustvu predsednika opštine  I vodio sednicu, rekao je  da se intezivno traga za lokacijom za javni parking jer  “mora da se konačno zavede red zbog nesavesnog  parkiranja vozila “.

On je dodao I da je neophodno  da se odredi režim saobraćaja ponedeljkom , kada je velika gužva u Bujanovcu  zbog pijačnog dana. Usvojen je I pravilnik o unutrašnjoj organizaciji  I sistematizaciji radnih mesta  u opštinskoj upravi , zbog  nedavne likvidacije Javnog preduzeća “Direkcija za igradnju” koja će da reši problem zapošljavanj ljudi iz tog preduzeća.

Predlog odluke za finansiranje sportsklih klubova  takođe je bio na današnjem dnevnom redu.

Za ovu namenu iz opštinskog budžeta je izdvojeno 10 miliona dinara . Inače na konkursu je prijavljeno 33 sportskih klubova , a komisija nije odbila nijednu prijavu.

Za finansiranje  udruženja gradjana  opredeljena su dva miliona dinara . Na ovom konkursu je konkurisalo 50 nevladinih organizacija I do sada je odvojeno million 950 hiljada , dok je  preostalih 50 hiljada dodeljeno Međuopštinskoj organizaciji osoba ometenih u razvoju.

Trideset hiljada dodeljeno je organizaciji “ BIOND” .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare