Kamberi: Kafići i šefovi kabineta

BUJANOVAC

Lider opozicione Demokratske partije (DP) Nagip Arifi izjavio je ranije za JUGpress  da aktuelna opštinska vlast nije uradila ništa, osim što je bez potrebnih dozvola, sa svojim simpatizerima, otvorila kafiće na gradskom trgu a predsednik opštine Bujanovca Šaip Kamberi kaže da su to „obične političke inisinuacije jedne politički marginalizovane grupe koje nemaju veze sa istinom“.

Arifi je rekao i da najveći deo opštinskih subvencija za malu privredu završava, takođe, u kafićima, za finansiranje jednogodišnjih doprinosa za radnike.

Ove navode je za JUGPress komentarisao predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, rekavši da su to „obične političke inisinuacije jedne politički marginalizovane grupe koje nemaju veze sa istinom“.

Prvi čovek opštine je napomenuo i da bi svaki čovek, posebno pravnik, trebalo da zna da ne treba olako optuživati bilo koga.

„Ja ne vidim da smo mi zatvorili bilo koju fabriku otvorenu od strane prethodne vlasti“, rekao je Kamberi, a potom se osvrnuo i na „sporne“ kafiće.

„Mi smo dužni da podržimo svaku privatnu inicijativu, bilo kakva da je. Opština nema prava da bilo koga ograničava čime će se baviti – da li će ovoriti kafić ili nešto drugo“, istakao je Kamberi.

On smatra da se ne radi ni o kakvoj zloupotrebi ako bilo koji građanin Bujanovca želi da na gradskom trgu započne sopstveni biznis.

„Daleko je veća zloupotreba kada šef kabineta predsednika opštine otvori kafić na trgu i pritom zauzme javnu površinu ili kada se promeni izgled Doma kulture otvaranjem lokala od strane pripadnika određene političke stranke“, konstatovao je Kamberi, upitavši „što se tada nije oglasio bivši predsednik“.

Kamberi je rekao da je sve do sada urađeno u skladu sa  prošlogodišnjom odlukom SO Bujanovac kojom je regulisano postavljanje otvorenih i zatvorenih bašti kafića, čime je ceo postupak legalizovan

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare