Kako se to radi u Leskovcu

LESKOVAC

I to može u Leskovcu, napraviš zgradu uz sam trotoar, postaviš stubiće ispred a onda kola firme ladno parkiraš na trotoaru ispred susedne privatne kuće , sve to na 200-300 metara od policije koja nalaže Metro parking jugu da diže kola roditeljima koji decu vode u obližnji Dečji dispanzer .

Ovaj što je sagradio zgradu radi poslove koji se plaćaju iz budžeta grada a u Dečjem dispanzeru rade lekari koji platu primaju od poreza i dospinose tih istih rodittelja, isto kao i saobraćajni policajci koji ih kažnjavaju.
Roditelje.

Malo niže niz ulicu je privatna ordinacija ispred i preko puta koje se automobili do mile volje parkiraju po trotoaru, pešaci se kreću kolovozom.

I nikom ništa.

Setite se toga sledeći put kad vam pauk odnose kola koja ste parkirali preko puta zadnjeg dela dvorišta neke osnovne škole i to za vikend, kad deca ne idu u školu .

Ili u vreme letnjeg raspusta .

Inače, ulica u kojoj se parkira ko gde stigne po trotoaru, neki i kola ostave na prodaju, je deo regionalnog puta prema Vučju i u njoj se nalaze i zgrada uprave grada i okruga

Prati
Obavesti me o
guest

7 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Noce
Noce
4 godine pre

To narod zove neotesan ili sirovina a oni narod budale. I jedni i drugi su u pravu.

Zeljko
Zeljko
4 godine pre

Moze bude interesantan naslov sa jednim sufiksom,u naslovu:kako se to gradi!?:-

ime
ime
4 godine pre

Nema tu spasa, to je ukorenjeno u drustvo tako da bi svaka nova vlast bila samo u sprezi sa takvima. Siptari nas upropastise

Podvorčanin
Podvorčanin
4 godine pre

Ništa bolja situacija nije ni južnjije, niz Vlajkovu ulicu (regionalan put, kako kažete):
– vulkanizeri koji svoju delatnost obavljaju na trotoaru
– trotoar kod Hemijske škole non – stop blokiran automobilima iako u školskom dvorištu ima mesta za sve
– mini market ispred koga se na trotoaru automobilima zaustavljaju kupci i okupljaju psi lutalice (pol. korektno = napušteni psi)koji između ostalog obeležavaju izloženo voće i povrće
– farbara ispred koje nema gužve i parkiranih vozila jedino nedeljom kad ne radi. Ostalim danima tu se teško mimoilaze razni šleperi za dostavu, autobusi i pešaci. Decu ne smemo da pustimo da odu do prodavnice. Takođe, ugrožena su i deca koja idu u halu sportova na razne treninge jer moraju da siđu na kolovoz i da se provlače pored parkiranih automobila koji tu voze velikom brzinom (naročito iz pravca Vučja).
Svi ovi delatnici verovatno pored poreza plaćaju i neki poseban “porez” pa ih inspekcije, kako neko napisa “sa poznatim koruptivnim šefovima” ne diraju. I vuk sit – i ovce na broju.
Da rezimiran, saobraćaj u gradu nam je u veoma lošem stanju. Pored saobraćajne policije krivicu ima i lokalna samouprava koja zarad opstanka na vlasti gleda kroz prste raznim prekršiocima zakona i odluka grada. Nadam se da će uskoro neka druga vlast makar početi da rešava ovakvo stanje koje postaje neodrživo.

Dragan Tralkovic
Dragan Tralkovic
4 godine pre
Odgovori  Podvorčanin

Gospoda je napisala farbara ne to je gospodin Dragan Astra farbara on hoce i da bije pesake koji se bune i sto je najgore preti im da ce oh iseli iz grad.Sto je najgore on parkira tri njegova vozila izjutra rano musterije oko desetak vozila i nit starija osoba niti niti deca niti invalid u kolicima nemoze da prodje ali stoje najgore na trotoru istera jos i laminate i stiropore ikante sa polikolorima kad pozoves nadlezne uni udju kod njega i odu bez sankcija onda sta se to desava mozr da se pretpostavi.

Tuga od grada ...
Tuga od grada ...
4 godine pre

U breee, pa u celom gradu se parkiraju na trotoarima… taman gradnonačelnik postavi još kilometar behaton ploča, a ovi odmah parkiraju na njima ili otvore kafiće…Poenta…za ovog na slice je nadležna komunalna policija, za Stepu takođe, za kafiće na trotoarima i behaton pločicama takođe komunalna. Nije da branim policiju, znam da saobraćajna u gradu ne radi osim kad obezbeđuje neke naprednjačke eskorte, ali svu odgovornost za ovo što ste napisali ima lokalna inspekcija (ne dozvolite da vam odgovore da nisu nadležni) sa poznatim i koruptivnim šefovima.

mile
mile
4 godine pre

Prosetajte ulicom Stepa Stepanovic da vidite i tamo uzas od trotoara i (nazovi) biciklisticke staze.