Kako se sve ulagalo u regulisanje Tulovske reke koja opet plavi kuće i oranice

LESKOVAC

Posao na “regulaciji” Tulovske reke je proces koji traje dugi niz godina.

I finansira se iz budžeta, dakle od novca gradjana.

Most na tasteretnom kanalu je “pušten u rad” nekoliko dana pre Nove godine, kanal , za koji je rečeno da će sprečavati poplave i da je gradjen za “stogodišnje vode” je trebalo da bude završen do jula 2020. godine i da košta 50 miliona dinara.

Bar je tako obećano kada su počeli radovi u decembru 2019. godine.

U januaru 2021., preciznije 11. januara Tulovska reka je poplavila više kuća i hektare i hektare oranica.

Tulovski kanal je, što smo se uverili na licu mesta, bio bez vode ali su zato mašine radile na prokopavanju dela koji nije završen a korito Tulovske reke u blizini kanala nije pročišćeno.

Meštani Gornjeg Guberevca, čije su kuće pored kanala i reke, nam rekoše da su bili više puta u opštini, da su razgovarali sa saradnicima gradonačelnika, do njega nisu mogli, da su pitali i aktiviste SNS na terenu kada će biti očišćeno korito reke .

I da im je rečeno da “nema para za to”.

Juče ih je poplavila voda iz Tulovske reke a kažu da niko nije došao da ih obidje i pruži pomoć.

Za to vreme buldožer prokopava kanal, koji je trebao da bude završen u julu prošle godine, a muškarac sa motikom pravi put za vodu ispod mosta.

Tulovska reka je napravila mnogo štete, o tome s egovorilo i na sednici Štaba za vanredne situacije.

Niko nije spomenuo čija je odgovornost što radovi, koji su plaćeni iz budžeta znači i od para ljudi koji su poplavljeni, nisu završeni.

I ko će da ljudima plati štetu.

U “novije vreme”, tj. u aprilu 2019. godine obećano je ovo

Prati
Obavesti me o
guest
7 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miki
Miki
2 dana pre

Pitanje je zašto radovi nisu završeni na vreme? Čini mi se da se oko ovih radova, ali i oko ostalih investicija, rade mnoge mutne radnje. Kad je tako, izvođač radova radi kako hoće jer zna da će biti zaštićen od strane poslodavca, jer isti ne sme mnogo da talasa, da ne bi prljav veš isplivao na površinu. I tako, strada budžet, a svi ostali u tom poslu su zadovoljni. Od para NAS, poreskih obveznika.
Vlast se menja, ali navike i ružno ponašanje ostaju.

Zabrinuti vozač
Zabrinuti vozač
2 dana pre

Most koji je napravljen je nebezbedan za saobraćaj jer je izdignut tako da ne vidiš ko ti dolazi iz suprotnog pravca, to je mišljenje svih vozača sa kojima sam rtazgovarao i ni jedan nije rekao suprotno. Most je izdignut, neravan a blizu je raskrsnica. Osim mosta ništa okolo nije uradjeno tako da su njive okolo i dalje polavljene baš kao što piše u vašem tekstu. Još jedan katastrofalan projekat sns vlasti, totalno nestručan sa gomilom para koje su očigledno znate već u čije džepove završile…

Dragiša
Dragiša
1 dan pre

Ako ideš brzinom koja je nedozvoljena naravno da nije bezbedno.Kada se prilagodiš uslovima saobraćaja i poštuješ zakon o bezbednosti saobraćaja bezbedno je.Konfiguracija terena određuje uslove gradnje a ne vlast.Most nije izdignut zbog vlasti već zbog terena gde se gradi.

Dragiša
Dragiša
3 dana pre

Da je jednostavno napraviti rasteretni kanal to bi uradila i predhodno vlast.Predhodna vlast nije imala ni sluha ni volje da rešava ovako ozbiljne probleme.Cvetanović sluša građane i radi u njihovom interesu.Završetkpm rasteretnog kanala problem izlivanja Tulovske reke će biti rešen jer Cvetanović je jedan od retkih gradonačelnika koji rešava probleme građana Leskovca.

čaki
čaki
2 dana pre
Odgovori  Dragiša

Dace, sve čega ste se dohvatili -upropastili ste. Trg- nezavršen, ulica Ivana Milutinovića-pod vodom, Rudarska ulica – pod vodom, Regulacija Tulovske reke – nezavršena, Bulevar Nikole Pašića – nije ni počet. Nemojte više molim Vas. Ajde – još samo stadion, i plovna Morava. Možda neko pristanište i aerodrom za leteće autobuse

Dragiša
Dragiša
1 dan pre
Odgovori  čaki

Svi projekti koji su započeti biće završeni i biće vidljivi.

čaki
čaki
1 dan pre
Odgovori  Dragiša

Možda skladište za svinjske i pileće nogice zbog izvoza u Kinu.