Jug Đorđević dobio nagradu „Najuspešniji reditelj“

VRANJE

Pozorišni reditelj iz Vranja Jug Đorđević koji živi i radi u Beogradu dobitnik je nagrade za najuspešnijeg reditelja na 11. Festivalu prvoizvedenih predstava (PIP) u Aleksincu. Nagradu je dobio za režiju predstave ,,Uspavanka za Aleksiju Rajčić” u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu.

Tekst za ovu predstavu osvojio je i „Gran pri“ festivala koja nosi naziv „Slobodan Selenić“, a pisao ga je Đorđe Kosić. Ova predstava je dobila i nagradu za najbolju predstavu u celini.

Nagrada ,,Olga Ivanović” za najbolju glumicu dodeljena je Vanji Ejdus, za ulogu Aleksije Rajčić.

Dobitnik nagrade za najboljeg glumca je Milan Marić za igranje u predstavi „Bilo jednom na Brijunima“. Nagrada za najboljeg mladog glumca ,„Dušan Duka Jovanović“ dodeljena je Luki Grbiću za uloge Artjoma Gusjeva i Roberta Evansa u predstavi „NLO“.

Nagradu publike dobila je predstava „Šta će biti sa svima nama“ u produkciji Narodnog pozorišta Toša Jovanović iz Zrenjanina, u režiji Borisa Liješevića.

Stručni žiri ovogodišnjeg PIP- a činili su dr Miroslav Radonjić, Goran Ibrajter i Biljana Nikolić, a selektor festivala bio je Nebojša Bradić.

Podsetimo se, predstava ,,Uspavanka za Aleksiju Rajčić” proglašena je u junu ove godine za najbolju na 68. Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Đorđević je nagradu za najbolju režiju, za postavku predstave ,,Uspavanka za Aleksiju Rajčić” dobio i na 25. Teatar festu Petar Kočić u Banjaluci u junu ove godine. (kraj) DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare