Jubilej Odeljenja za hitno zbrinjavanje pacijenata

VRANJE

Prijemno trijažno odeljenje Opšte bolnice Zdravstvenog centra u Vranju danas je obeležilo dve decenije rada.

U to vreme bila je to prva služba takvog tipa u Srbiji, i od vitalnog je značaja za Zdravstveni centar. Sužba godišnje zbrine oko 4.000 pacijenata.

„Pri teškim saobraćajnim udesima i masovnim nesrećama, služba prima, zbrinjava i reanimira najteže pacijente“, rekla je direktorka centra dr Ljiljana Antić.

Ona je podsetila na događaj od jula ove godine, kada je u saobraćajnoj  nezgodi povređeno 25 vojnika i kada je kompletna služba mobilisana u veoma kratkom roku i zajedno sa drugim službama i odeljenjima na pravi način zbrinula sve unesrećene.

Na ovom odeljenju rade lekari profesionalci, specijalisti urgentne medicine, kao i visoko edukovane medicinske sestre.

„Bili smo 20 godina sa vama, kada vam je bilo najteže“ slogan je pod kojim PTO obeleževa ovaj značajan jubilej, rekao je načelnik dr Ljubiša Stojiljković koji je podsetio na početke rada PTO.

„Krenuli smo u oskudnim tehničkim i kadrovskim uslovima, ali sa ogromnom voljom da istrajemo u novom prilazu zbrinjavanja urgentnih pacijenata, sa principom „otvorenih vrata“. Svih ovih godina trudimo se da svaki slučaj rešavamo stručno, brzo i pravovremeno i tako ćemo i nastaviti uz poštovanje naših principa rada“, rekao je dr Stojiljković.

On je dodao da su pri određivanju hitnih stanja potrebni znanje, brzina, veština, fizička kondicija i spretnost medicinskih radnika.

Prijemno-trijažno odeljenje smešteno je prizemlju novog Hirurškog bloka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare