JP „Komunalac“ u problemima – pokvareni kamioni, nema mazuta …

BUJANOVAC

Nedelju dana pred zvanični početak grejne sezone JP „Komunalac“ iz Bujanovca  nema novca za mazut.

„Kasnimo sa nabavkom mazuta zbog određenih dugovanja iz prošlog perioda“, izvestio je danas predsednik Privremenog organa JP „Komunalac“ Adem Hasani članove Opštinskog veća.

Inače, sednica veća je zakazana sa samo jednom tačkom dnevnog reda po kojoj je razmatran i usvojen Poseban program poslovanja „Komunalca“ po projektima predviđenim budžetom opštine Bujanovac za 2017. godinu. Po rečima predsednika opštine Šaipa Kamberija, ukupna vrednost  projekata obuhvaćenih Posebnim programom je 25 miliona dinara.

„Neki projekti su realizovani, kao što je kanalizaciona mreža u Bujanovcu i u selu Letovica, na nekim projektima su radovi u toku, a najveći broj još uvek nije započet“, istakao je Kamberi, dodajući da je „plan da se do kraja godine sve završi“.

Najveći deo projekata u Posebnom programu odnosi se na radove na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži u Bujanovcu i selima Veliki Trnovac, Oslare, Končulj, Klenike i Krševica, ali najveći deo od 25 miliona odlazi na prvu stavku u programu, a to je reprogram duga „Komunalca“ za električnu energiju, koji na godišnjem nivou iznosi čak 10,5 miliona dinara.

Prvi čovek „Komunalca“ je za JUGpress potvrdio i da je jedan od kamiona za sakupljanje smeća u kvaru i da se zbog toga ne vrši odvoz smeća iz sela u bujanovačkoj opštini, što je bila i tema na današnjoj sednici.

„Razumem zabrinutost članova veća i pojedinih predsednika mesnih zajednica. „Komunalac“ je dobio jedan kamion kao donaciju upravo za ovu namenu, ali to vozilo je malo i za preduzeće nije ekonomski isplativo odvoženje smeća iz udaljenih sela ovakvim kamionom. Naša mehanizacija i vozila generalno nisu zavidnom stanju, veliki kamion je u kvaru i dok se to ne reši sela su, nažalost, na čekanju. Postoji mogućnost, kako je rekao predsednik opštine, da lokalna samouprava nabavi jedan kamion“, istakao je Hasani.

Upitan da objasni razloge za poslednje poskupljenje cena komunalnih usluga od 10% Hasani je naveo rast cena energenata.

„Naša toplana radi na mazut, ali troši i struju, a struja je poskupela. Naše pumpe za vodu rade 24 časa da bi se obezbedilo kvalitetno snabdevanje pijaćom vodom, a sve to košta,“ podvukao je Hasani napomenuvši da i pored poskupljenja „Bujanovčani za vodu izdvajaju manje od svih ostalih u okrugu“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare