Još šest lekara, sestara i vozača van stroja u Domu zdravlja

LESKOVAC

Časlav Nedeljković, zamenik direktora Doma zdravlja u Leskovcu, kaže da je ovoj ustanovi stiglo 30 rezultata od 34 testiranih.

„Od toga 22 negativna i 8 pozitivnih, među kojima je 6 lekara Službe za hitnu medicinsku pomoć, medicinska sestra iz Službe opšte medicine i vozač hitne pomoći. Od ovih šest lekara petoro nema nikakve simptome, dok kod ovog jednog postoji blaga klinička slika sa temperaturom. Mi smo i tražili među zdravstvenim radnicima u službama koje su u prvom i direktnom udaru sa svim obolelim ili potencijalno obolelim. Zato se i dogodilo da smo ustanovili virus kod ovog broja lekara. Danas krećemo sa testiranjem tehničara i vozača i dobićemo jednu kompletniju sliku.“

Od početka epidemije u Domu zdravlja je, zaključno sa 10. aprilom, 13 lekara van stroja (7% od ukupnog broja lekara), pet medicinskih tehničara (2%), četiri vozača (9%) i dva pomoćna radnika (5%).

„Svi zdravstveni radnici u ustanovi rade pod zaštitnom opremom“ , rekao je Nedeljković odgovrajući na pitanje novinara JUGpressa da li su zaraženi imali adekvatnu opremu.

„Radnik u vozilu je, recimo, obavezan da nosi skafander samo ako ima pacijenta u vozilu. Bez obzira na to, mi smo im obezbedili mogućnost da imaju skafandere tokom čitavog dana.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare