Vučić: Do 20. aprila će se prelomiti situacija sa korona virusom

NIŠ

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Nišu da će se do 20. aprila prelomiti situacija u vezi sa korona virusom i da do tada građani treba da budu posebno disciplinovani. On je najavio da će zbog zbog povećanog broja  pacijenata i Leskovačka bolnica i novi niški kKlinički centar, osim urgentnog centra, biti pretvorene u COVID bolnice. Dodao je da svakih sedam dana u Niš i druge gradove država šalje medicinsku opremu. Tokom boravka u Nišu predsednik Aleksandar Vučić je razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i direktorima zdravstvsnih ustanova, a potom je održana i konferencija za novinare u Oficirskom domu. Konferenciji za novinare je prisustvovao i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar kao i epidemiolog dr Branislav Tiodorović.

                        “Preksinoć  je Kliničkom centru Niš isporučeno pet, a jutros još četiri klinička respiratora.  U poslednjih mesec dana isporučeno je 29, a doneto je i 20 neinvazivnih respiratora. To je više nego što je u Kliničkom centru nabavljeno u prethodne dve godine.  Želeo sam da pokažem kolika je naša briga za Niš i jug Srbije i mislim da smo pokazali koliko može da uradi jedna mala zemlja u pripremi bolnica, privremenih bolnica, nabavci respiratora, i da pokažemo da smo taj posao uradili ne slabije od razvijenijih i većih zemalja”, istakao je Vučić.

                        Vučić je novinarima kazao i da su  odredjeni dodatni objekti u Nišu u koje će biti smešteni pacijenti sa blažom slikom, jer je hala Čair pun.

                        “Na raspolaganje će  biti stavljena i niška kasarna na Panteleju, hotel “Nais” i drugi hoteli”, kazao je Vučić.

                           Predsednik Srbije je na konferenciji izjavio da će biti testiran na prisustvo korona virusa “onog sekunda” kada lekari sa kojima svakodnevno razgovara, budu mislili da postoji “bilo kakva” šansa da je zaražen posle oboljevanja njegovog starijeg sina Danila.

                            Predsednik Vučić je poručio građanima juga Srbije da je Srbija uz njih i pozvao ljude u tom delu zemlje da budu disciplinovani, uz reči da je narednih 10 dana ključno i da veruje da se do 20. aprila rešava sudbina našeg odnosa prema korona virusu.

                             “Nadam se  da će Srbija biti u poziciji da do kraja meseca ukine vanredno stanje uvedeno zbog pandemije korona virusa. Jedva čekam to Što ne znači da nećemo imati dodatnih obaveza i da nećemo morati da se disciplinovano ponašamo. Ovo nije moja prognoza, ovo je moja nada”, rekao je Vučić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare