Još jedna press konferencija zbog Istraživanje SANU i Ekonomskog fakulteta

Saradnja Leskovca sa Srpskom akademijom nauke u umetnosti – ogranak u Nišu započeta je kada je grad Leskovac u februaru ove godine, u saradnji sa SANU i Ekonomskim fakultetom u Nišu, otpočeo realizaciju projekta „Analiza potencijala grada Leskovca i Jablaničkog okruga“.

Osnovni cilj ovog istraživanja je poboljšanje uslova poslovanja kroz mere koje će Grad Leskovac u budućnosti sprovesti. S obzirom na to da će se najeminentniji stručnjaci iz oblasti ekonomskih nauka baviti privrednom situacijom u našem gradu ova analiza će imati mnogostruk značaj za unapređenje poslovne klime, rečeno je danas.

Tim povodom u skupštinskoj sali Garda Leskovca održan je sastanak organizatora ovog istraživanja sa privrednicima koji posluju na teritoriji grada kako bi uzeli učešće u ovom projektu.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je tom prilikom da će početna faza projekta odrediti poziciju Leskovca u odnosu na ostale delove Srbije u pogledu privrede i uslova za uspešno poslovanje.

„Dalji tok analize je usmeren na uočavanje privrednih grana koje zahtevaju dodatna ulaganja zarad rasta bruto društvenog proizvoda. Pored indikatora privredne strukture i trendova, kao rezultat očekuje se i analitički prikaz stanja na tržištu rada. S obzirom na to da Leskovac ima veliki turistički potencijal koji u budućnosti može ostvariti još veću finansijsku dobit, projekat je usmeren i ka jačanju sektora turizma.“

Jelena Stanković, vanredni profesor na Ekonomskom fakultetu, ističe potencijalni doprinos rezultata ovog projektra, čiji je osnovni cilj da se prepoznaju izazovi i prepreke na koje privrednici nailaze u poslovanju, kao i predlaganje aktivnih mera koje se mogu preduzeti kako bi se te barijere uklonile, a sve u cilju poboljšanja poslovne klime u gradu na zadovoljstvo kako poslodavaca, tako i radnika, pa i svih građana Leskovca.

Prisutni privrednici su mogli da iznesu svoje sugestije kako bi mogao da se unapredi njihov posao, ali su i ispunili ankete koje će biti od pomoći za dalji tok istraživanja.

Danas nije rečeno koji je rok za završetak ovog istraživanja koje se plaća iz budžeta grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare