JKP “Grdelica” čisti i dimnjake

LESKOVAC

 

Na 16. sednici Gradskog veća usvojena je Odluka o donošenju plana detaljne regulacije za područje PGR-a 16 „Zelna zona-istok“ – celina 46 u Leskovcu.

Površina obuhvata plana detaljne regulacije iznosi 52,42 hektara. Cilj izrade plana detaljne regulacijeje stvaranje uslova za komunalno opremanje prostora neohodnom infrasturkurom, saobraćajnom i komunalno, što bi doprinelo stvaranju uslova za pokretanje novih investicija i razvoj  komercijalno-poslovnih i proizvodnih sadržaja, rekla je načelnica Gradske uprave za urbanizam i komunalno-stambene poslove Jasminka Milenković.

Odlukom o izradi plana detaljne regulacije definisano je da sredstva za izradu ovog plana obezbeđuje Skupština grada Leskovca i Evropski PROGRES.

Usvojeno je rešenje o davanju saglasnosti na dopunu cenovnika usluga letnjeg održavanja kao i dopune cenovnika usluga letnjeg održavanja  koje sprovodi JKP „Komunalac“, na dopunu cenovnika usluga zimskog održavanja koje će se obavljati na teritoriji Grdelice i Predejana, kao i cenovnik dimničarskih usluga JKP „Grdelica“.

Postojeći cenovnik letnjeg održavanja ne sadrži poziciju „održavanje bankina pored puteva“, pa je na ovim poslovima potebno angažovati pet nekvalifikovanih i jednog kvalifikovanog radnika. Na osnovu utvrđenih kriterijuma, cena održavanja bankina pored puteva iznosi 4,85 dinara po kvadratnom metru.

Za nesmetano obavljanje usluga gradskog zelenila, JKP „Komunalac““ je angažovao autocisternu, čija cena rada iznosi 8.056 dinara po turi.

Što  se tiče usluga zimskog održavanja koje pruža JKP „Grdelica“, na teritoriji Grdelice i Predejana, predloženo je uvođenje novih usluga: rad građevinske kombinovane mašine, rad iste mašine sa raonikom čistačem snega, rad kamiona kipera, rad istog kamiona sa posipačem soli, i utvrđene su cene njihovih usluga.

Dat je predlog i za dopunu cenovnika usluga letnjeg održavanja, koje obuhvataju rad traktora sa priključnom mašinom, kosačice, teleskop testere i trimera.

JKP „Grdelica“ kao novu delatnost uvodi dimničarske usluge, čija će cena biti za fizička lica 29,08 dinara po kanalu, a za pravna lica 78 dinara po kanalu.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare