JEVTIĆ : SITUACIJA U PEĆI ALARMANTNA

 

 

PRIŠTINA

Ministar za zajednice I povratak  u Vladi Kosova Dalibor Jevtić upozorio je danas da je situacija u opštini Peć “alarmantna”.

„Nakon prošlonedeljnog incidenta u Goraždevcu kada je pucano na automobil sa beogradskim tablicama i kada je bačen molotovljev koktel na spomenik ubijenoj deci, kao i grafit koji je osvanuo u samom centru sela, i samo dan nakon napada na porodicu Dešić u selu Brestovik, jutros se desio još jedan napad u centru Goraždevca, kada je pucano na pripadnika Kosovske policije koji je bio na dužnosti i koji je tom prilikom ranjen”, rekao je Jevtić.

Gorazdevac  polcija napad 3 Gorazdevac policija napad 1 Gorazdevac policija napad 2

 

On je ocenio da se , posle ovog najnovijeg incidenta “ među meštane Goraždevca uselio dodatni nemir jer se ne osećaju bezbedno”.

“ Imajući u vidu činjenicu da je pucano na policajca koji je bio na dužnosti i u uniformi, meštani se sa pravom pitaju koliko su ekstremisti spremni da idu zarad ostvarenja svojih ciljeva”, upozorio je Jevtić.

On “želi” da pohvali rad policije koja je bila  na mestu i obavljala profesionalno svoju dužnost, kada su primetili da se grupa osumljičenih nalazi u centru sela i kada su pokušali da ih legitimišu.

 

“Još jednom, po ko zna koji put, pozivam organe da učine napor kako bi se počinioci i ovog a i prethodnih nedela priveli pred lice pravde jer bi to doprinelo smirivanju celokupne bezbednosne situacije koja je sa ovim incidentima ozbiljno narušena. Situacija je alarmantna i poslednji napadi su očigledno deo planiranih aktivnosti određene grupe, sa ciljem da se bezbednosna situacija destabilizuje,“ističe Jevtić u pisanoj izjavi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare