DS : CENTRALNI PARK – „FRANKENŠTAJN PROJEKAT“

LESKOVAC

 

Novi projekat centralnog gradskog parka je „Frankeštajn projekat“ jer je posle konkursa, na kome nije prihvaćen ni jedan od ponuđenih predloga struke, stvoren „arhitekstonski krpaž“, koji će građane Leskovca koštati 50 miliona dinara samo u prvoj fazi izgradnje, rekao je danas potpredsednik GrO DS-a Saša Stojanović na konferenciji za novinare u toj stranci.

Stojanović je izrazio sumnju da je postojala mogućnost da stručna javnost da svoje mišljenje, kako tvrde u Dikrekciji.

Da je bilo želje da se stručna javnost pita bilo šta, ispoštovao bi se konkurs koji je raspisan, rekao je on.

„U gradu punom rupa i bez horizontalne samobraćajne signalizacije, u gradu u kome je do skora jedno komunalno preduzeće, koje treba da brine o gradskoj higijeni, „pozajmljivalo“ struju i vodu sipalo sa javne česme, u gradu gladnih i nezaposlenih Leskovčana koji brinu samo o hlebu za sutra, neko baca ogroman novac građana Leskovca na uzaludne projekte. Ukoliko su korišćeni detalji iz projekta koji nisu prihvaćeni, pitamo se šta je sa autorskim pravima podnosioca predloga tokom konkursa. Zatim, čija je ideja vulgarna „betonizacija“ Leskovca, i može li iko građanima Leskovca da objasni šta traži maketa Teslinog tornja u Leskovcu“, dodao je on.

Stojanović je postavio i pitanje ko je dao pravo lokalnoj vlasti da pomera i ukljanja već postavljene spomenike, jer su oni deo identiteta grada i njegove istorije.

On je upitao i zbog čega lokalna vlast nije razmislila o postavljanju novih spomenika nekim značajnim ljudima, kao što je Nikolaj Timčenko, umesto što premešta postojeće spomenike.

On je izrazio neslaganje sa sečom drveće ispred Narodnog muzeja i ono što radi Direkcija nazvao „urbicidom“, odnosno ubijanjem grada.

Pitanje projekta centralnog gradskog parka DS će pokrenuti na narednoj sednici Skupštine, verovatno kao odborničko pitanje, pošto je dosadašnje iskustvo pokazalo da su male šanse da se ono uvrsti u dnevni red.

„Najgora vlast u istoriji Leskovca, na čelu sa Goranom Cvetanovićem, uspela je još jednom da šokira ne samo sve Leskovčane, već i celu Srbiju. Zbog toga smatramo da je najbolje da naprednjaci ne rade ništa, to je jedini način da ne naprave novu štetu koju će čak i buduća vlast, na čelu sa DS-om, teško moći da popravi. Svim  građanima Leskovca, osim funkcionerima SNS-a, postavljamo jednostavno pitanje: da li bolje žive sada, pod vlašću SNS-a, ili su bolje živeli pre tri godine, kada je grad vodila Demokratska stranka“, rekao je Saša Stojanović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare