Jevtić sa kongresmenima Rojsom, Engelom i Praisom o položaju Srba na Kosovu

VAŠINGTON

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić  razgovarao je sa kongresmenima Rojsom, Engelom i Praisom o položaju Srba na Kosovu

„Drago mi je da imam priliku da sa vama razgovaram i predočim vam probleme sa kojima se Srbi na Kosovu suočavaju, i da možete da čujete iz jednog drugog ugla kako mi gledamo na generalno pitanje budućnosti Kosova. Moramo raditi na tome da Srbi, Albanci ali i ostali narodi na Kosovu žive bolje iz dana u dan, to je ono što je cilj“, rekao je na sastanku u Vašingtonu sa predsedavajućim Odbora za spoljne poslove, kongresmenom Ed Rojsom (Ed Royce) i kongresmenima Eliotom Engelom (Eliot Engel) i Dejvidom Praisom (David Price) potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

Tokom sastank sa američkim zvaničnicima Jevtić je ukazao na probleme i mogućnosti njihovog rešavanja kako bi trenutna situacija na Kosovu bila bolja.

Istakao je da mora da se poštuju prava svih naroda na Kosovu i da ne treba činiti ništa što će ugrožavati bilo čija prava.

Obavestio ih je da politički predstavnici Srba imaju prirodnu vezu i saradnju sa zvaničnim Beogradom i istakao važnost institucionalne veze Srba sa Kosova sa Vladom Srbije, jer bez te veze, kako je rekao „mnogi problemi Srba bi i danas ostali nerešeni“.

Kada je u pitanju povratak raseljenih, ukazao je da ovo pitanje mora konačno biti zatvoreno na jedan pozitivan način.

„Moramo videti koliko raseljenih lica želi da se vrati a koliko želi da se integriše u sredinama u kojima su se raselili i da sve koji žele vratimo uz garanciju pune bezbednosti, kao i ekonomske stabilnosti jer bez bolje bezbednosti nema ni povratka. Posebno želim da istaknem pitanje uzurpirane imovine i važnost bržeg rešavanja ovog problema“, rekao je Jevtić.

 

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare