JEVTIĆ SA EVROPSKIM PARLAME NTARCIMA

 

PRIŠTINA

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas u Prištini, na radnom ručku, sa predstavnicima Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta.

Pored teme povratka raseljenih, koja je bila jedna od glavnih tokom ovog sastanka, razgovaralo se i o trenutnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, kao jednom od ključnih segmenata u daljem procesu povratka i opstanka.

 

Zaključeno je da je saradnja sa Evropskom Unijom i više nego dobra i što je najvažnije, saradnja koja rezultira implementacijom kvalitetnih projekata.

 

Iz Ministrstva za povratak I zajednice je saopšteno da je Jevtić dobio podršku predstavnika Evropske Unije u svom radu i nastojanju da na kvalitativan i kvantitativan način poboljša proces povratka, koji teče veoma sporo.

Takođe su pozdravljene i regionalne inicijative u celom ovom procesu i naglašeno je da se samo udruživanjem može doći do boljih rezultata, navodi se u saopštenju.

 

Na sastanku je zaključeno da je način pristupanja rešavanja problema od strane ministra Jevtića i ministartva na čijem je čelu veoma pozitivan i da se takvim tempom treba i nastaviti.

 

Ministar je na kraju sastanka dobio i poziv predstavnika Komiteta za spoljne poslove, da , kada on odluči,  bude gost u Evropskom parlamentu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare