JEVTIĆ POSETIO KOSOVO POLJE I STARO GRACKO

KOSOVO POLJE- STARO GRACKO

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić posetio je danas opštinu Kosovo Polje i razgovarao sa gradonačelnikom ove opštine Burimom Berišom.
Nakon razgovora sa gradonačelnikom koji je bio veoma konstruktivan, ministar je obišao crkvu Svete Katarine u selu Bresje u ovoj opštini, gde je sa meštana razgovarao o aktuelnim problemima.
“ Ministartvo za zajednice i povratak je zajedno sa Kancelarijom Evropske Unije i organizacijom IOM izašlo u susret, i kao što vidite crkva Svete Katarine je dobila novo ruho. Ja bih rekao jedan lepši izgled. Mi smo danas razgovarali i o problemima meštana Kosovo Polje, pre svega nevećinskih naroda koji žive u ovoj opštini i u tom smislu ćemo za sledeću godinu odrediti prioritete koje Ministarstvo za zajednice i povratak može da implementira kako bi građani dobili bolje i kvalitetnije uslove za život“, rekao je Jevtić.
On je rekao da je u razgovoru zaključeno da su međuljudski odnosi u opštini Kosovo Polje na zavidnom nivou i da je to “ veoma dobro”.
On je iz porte crkve Svete Katarine pozvao sve raseljene da se vrate u ovaj grad.

Gradonačelnik opštine Kosovo Polje Burim Beriša rekao je da je saradnja sa Ministarstvom za zajednice i povratak i ministrom Jevtićem veoma dobra i da će se u tom duhu i nastaviti.

Kosovo Polje Jevtic

Kosovo Polje Jevtic 1

Kosovo Polje Bresje Jevtic
Obnova hrama, koji je bio u propadanju je veoma lep dar za selo Bresje i njegove meštane, rekao je otac Nikola nakon razgovora sa ministrom.
Po obilasku crkve u selu Bresje, ministar za zajednice i povratak posetio je i selo Staro Gracko i pored spomen ploče stradalih žeteoca položio venac sa porukom „ Vreme ne briše sećanja na vas…“
Svečanim presecanjem vrpce ministar Jevtić otvorio je sportski teren čija je revitalizacija finansirana sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak.
Sa okupljenim meštanima Jevtić je razgovarao o načinu njihovog opstanka u selu Staro Gracko i njihovoj budućnosti.
„ Sa meštanima sam iskreno razgovarao i odgovarao na pitanja šta može Ministarstvo za zajednice povratak da učini za njih, a to je pre svega da im pomogne u obnovi kuća i u izgradnji kuća onim porodicama koje nemaju trenutnih uslova za život ovde u Starom Gracku. Svakako moramo da podsetimo na zločin koji se ovde desio ne samo kada je parastos već kada god to možemo. Dakle, svakodnevno moramo da podsećamo da do dana današnjeg još uvek nisu pronađene ubice 14 žetelaca i da dan danas ne znamo odgovore na pitanja ko je ubio te ljude. Ja uvek koristim priliku, kada to mogu, da na ovu temu govorim,i ukazujem na to da ćemo budućnost izgraditi samo ako naše probleme iz prošlosti rešimo na jedan iskren način.Staro Gracko Jevtic
Ovim ljudima je važno bilo reći jednu stvar, a to je da se odupru svakom vidu pritiska koji dovodi do prodaje njihove imovine. Da se odupru jer svaka kuća koja se proda, svako parče zemlje koje se proda je prodaja šanse da nas u budućnosti bude makar onoliko koliko nas danas ima, a mi se nadamo i više“, rekao je Jevtić.
Staro Gracko Jevtic 1
Meštani sela Staro Gracko su istakli da je Jevtić jedan od retkih zvaničnika koji njihovo mesto poseti a da povod nije parastos stradalim žeteocima a i konretno kroz različite projekte pomaže.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare