JEVTIC I SEF UNHCR O POVRATKU

 

PRISTINA

Ministar za zajednice  i povratak Dalibor Jevtić  sastao se danas sa šefom UNHCR-a na Kosovu Narasima Raom  sa kojim je razgovarao o Pravilniku  o raseljenim licima, EU IPA projektima, profilizaciji raseljenih lica i o zatvaranju kolektivnih centara.

 

„ Zadovoljan sam činjenicom da je ove godine za povratnike preko projekta RRK4 i projekta povratka Roma iz Crne Gore i Makedonije izgrađeno 134 kuća, što je više u odnosu na prošlu godinu ali moj cilj i cilj ministarstva na čijem sam čelu je da u  naredne tri godine povratak bude masovniji jer želimo da u ovom vremenskom roku vratimo što veći broj  ljudi koji žele da se vrate jer u protivnom ovaj proces može biti odlagan u nedogled“, rekao je  Jevtić.

 

Kada je u pitanju proces profilizacije raseljenih lica  Jevtic  je rekao da je ministarstvo  spremno da izdvoji finansijska sredstva za ovaj proces , da se ovaj posao mora odraditi na što bolji način i da se sa profilizacijom ne kasni.

 

Što se tiče zatvaranja kolektivnih centara,  Jevtić je istakao da je svrha njihovog zatvranja pre svega briga o ljudima koji tamo žive i iznalaženje trajnih rešenja za njih.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare