FESTIVAL AMATERSKE POZORIŠNE REŽIJE – FAPOR

LESKOVAC

 

U Leskovačkom kulturnom centru, u periodu od 09. do  14. novembra 2015. godine održaće se 3. Festival amatrske pozorišne režije – FAPOR u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra a pod pokroviteljstvom grada Leskovca. Cilj projekta Festival amaterske pozorišne režije je predstavljanje pozorišnih amatera publici (reditelja,glumaca) i njihovo afirmisanje i međusobno kreativno nadmetanje u idejama.

Ove godine, nakon selekcije Dragana Radovića, u takmičarski program uvršteno je sedam predstava. Autor projekta je Darko Zloporubović, urednik scenskog programa u Leskovačkom kulturnom centru.

Na festivalu se dodeljuju tri nagrade za režiju, nagrade za najbolju glavnu mušku i žensku ulogu kao i za najbolju mušku i žensku epizodu.

Žiri festivala ove godine radiće u sastavu: Saša Latinović, pozorišni reditelj, Miodrag Krčmarik, glumac i prof, scenskog pokreta i Cvetana Radivojević, prof. književnosti.

Ove godine predstave dolaze iz Smedereva, Velike Plane, Kraljeva, Bora, Lebana, Kuršumlije i biće premijerno prikazana predstava «Ispovest» u realizaciji škole glume Leskovačkog kulturnog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare