Jelena Đorđević kolegama odbornicima : Imajte i recite svoje mišljenje o aerodromu

NIŠ

Veliku buru nezadovoljstva izazvalo je donošenje odluke Gradskog veća Niša da se niški aerodrom “ Konstantin Veliki” ustupi Republici.

 Zbog neslaganja sa takvim stavom Jelena Đorđević, član Odborničke grupe Jedinstvene Srbije u gradskoj Skupštini isključena je iz odborničke grupe, o čemu je JUGPRESS pisao.

I pored toga što je odbornik u Skupštini grada Niša kao deo vladajuće većine Jelena Đorđević je i dalje u istrajavanju da ovakvo rešenje ne treba prihvatiti i da se „ ne sme dozvoliti pritisak niti na narod, niti na odbornike“.

„ Ja jesam odbornik vladajuće strane  ali prioritetni su mi interesi građana i samog grada. Opšti interes po pitanju aerodroma stavljam ispred svakog drugog, i stranačkog i ličnog. Lično smatram da se vrši veliki pritisak i na same građane . Niko ne može da dođe, makar bio i predsednik republike Srbije i da se bahato ponese prema neistomišljenicima. Ovo pre svega u smislu da mora da se Republici ustupi aerodrom bez toga da se narodu pokaže ugovor koji je očigledno sporan, čim javnost nema uvid u njegovu sadržinu. To se obećava nakon donošenja odluke , ali tada već može biti kasno“, kaže Jelena Đorđević.

Jelena Đorđević smatra da treba upoznati Nišlije sa suštinom stvari i zalaže se za održavanje referenduma.

„ Smatram da je veoma bezobrazno i od strane ministarke Zorane Mihajlović da dođe u Niš i da kaže da nema potrebe za održavanje lokalnog referenduma po pitanju aerodroma“.

Jelena je mišljenja da javnosti treba  predstaviti program daljeg razvoja aerodroma kako bi građani Niša mogli da procene i javnim referendumom odluče da li je u njihovom i interesu Grada  dalji postupak sa aerodromom koji predlaže vladajuća struktura u gradu.

„ Pitala bih predsednika republike ko smo to „mi“ a ko „oni“ , kad javno pravi razliku između „nas“ i „njih“ u svojoj izjavi medijima. Pogotovo što sve pare idu za Beograd a onda nam oni „ na kašičicu“ i li treba da molimo i prihvatamo nebulozne uslove

 „Bezobrazno je što se oni „peru“ na taj način što na odbornike grada prebacuju teret odgovornosti „ kaže Jelena.

Jelena Đorđević je istupila iz Odborničke grupe Jedinstvene Srbije.

„Želim da svojim primerom, izlaženjem iz vlasti i odlaskom u opoziciju kao nezavistan odbornik, pozovem i sve moje kolege koji ne dele mišljenje i stav o ustupanju aerodroma, iako pripadaju vladajućoj strukturi,   isto to učine“, poziva svoje kolege.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare