Javni interes za eksproprijaciju zbog izgradnje novog stadiona

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Gradskog veća doneta je odluka o pokretanju postupka utvrđivanja javnih interesa za kompleks stadiona „Dubočica“ Leskovac. Biće urađena eksproprijacija nepokretnosti u korist Grada Leskovca, a za potrebe izgradnje kompleksa stadiona „Dubočica“. Takođe, pokrenut je i postupak utbrđivanja javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti u katastarskoj opštini Leskovac u korist Grada Leskovca, a za potrebe izgradnje produžetka ulice Sime Pogačarevića i dela ulice Božidara Veličkovića.

Data je saglasnost i na Odluku o izboru projekata za finansiranje omladinskih volonterskih programa u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma mladih u 2019. godini. Ukupan broj pristiglih projekata je 13 i oni će i biti finansirani. Ukupan iznos namenjen za ovu svrhu je nepunih 1,5 miliona dinara. Usvojen je i zahtev po javnom pozivu za podršku mladim talentima Grada Leskovca. Ovo je peta godina da lokalna samouprava organizuje nagradnu ekskurziju za učenike završnih razreda srednjih škola koji imaju prosek 5,00 tokom školovanja. Komisija je utvrdila da 100 učenika ispunjava ove uslove.

Biće organizovana i javna rasprava o zahtevu za izgradnju dva „Parka za pse“ u gradu Leskovcu koji je podneo Inicijativni odbor i potkrepio potpisima dovoljnog broja građana sa biračkim pravom.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Пpocтитутки Бишкeкa