Javni poziv za učešće u projektu “Bolja budućnost dece 2”

LESKOVAC

Raspisan je Javni poziv za učešće u projektu „Bolja budućnost dece 2“ od strane Grada Leskovca, rekla je na konferenciji za medije zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović.

„Na osnovu Ugovora o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2019. godini zaključenog između Republike Srbije, Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Grada Leskovaca, Grad Leskovac realizuje projekat koji sadrži dve mere. Prva mera se odnosi na rekonstrukciju škole u Pečenjevcu i stvaranju boljih uslova za školovanje najmlađih. Druga mera ima za cilj poboljšanje kvaliteta života, koji je jedan od neophodnih uslova za rehabilitaciju rađanja i roditeljstva kroz razvoj i promociju preduzetničkog duha i posticanje preduzetništva kod nezaposlenih, mladih bračnih parova, mladih majki i žena (starosti od 18 do 40) kao i pružanje podrške poslovanju i razvoju novosnovanim i postojećim mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima i poljoporivrednim gazdinstvima. U okviru ove mere Grad Leskovac je raspisao Javni poziv za učešće u Programu obuke za započinjanje biznisa odnosno unapređenje poslovanja i dodelu bespovratnih sredstava mladim bračnim parovima, mladim majkama i ženama (starosti 18 do 40 godina).“

Javni poziv biće realizovan u dve faze i to prva faza obuka, a druga faza je dodela bespovratnih sredstva. Pravo učešća imaju kandidati koji nisu dobili bespovratna sredstva od Grada Leskovca u 2018. i 2019. godini za započinjanje ili unapređenje biznisa. Ukupna raspoloživa sredstva iznose 5.100.000,00 dinara sa najvećom vrednošću do 300.000,00 dinara po korisniku.

Tekst javnog poziva kao i prateća dokumentacija se može preuzeti sa sajta grada.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Пpocтитутки Бишкeкa