Javne česme puštene u rad

NIŠ

Nišlije će od danas žeđ moći da utole na javnim česmama u gradu koje su do sada bile privremeno isključene.
Zajednička komisija Gradske opštine Medijana i JKP „Naisus“ Niš pustila je u rad 16 javnih česama koje se nalaze na teritoriji Gradske opštine Medijana.
To su: česma ispred Gradske opštine Medijana, kod Doma zdravlja u Trebinjskoj ulici, česma na Trgu Republike kod kafane „Stara Srbija“, česma „Bure“ na Palilulskoj rampi, na Trgu 14. oktobar , kod Sabornog hrama, česma na Trgu „Pavla Stojkovića i Trgu „Kralja Aleksandra Ujedinitelja“, kao I takozvana Redijeva česma , po donatoru česme na Trgu Patrijarha Pavla . Vode ima i na česmama kod biletarnice Spomenika „Ćele Kula“, u Ulici „Ktitor“ u Duvaništu, na Trgu „Stevana Sremca“ ,preko puta TC „Kalča“,, na „Pužu“ i „Fontani“ u Čairskom parku. Radi česma na Keju „29. decembra“ kod Hotela „My Place“ kao i česma na Bulevaru Nemanjića između tržnih centara „Zona 1“ i „Zona 2“.

Još uvek, zbog dodatnih provera ne rade „Donina“ i česma „Krst“ u Parku Svetog Save.
Svih 16 ;esama se nalaye u gradskoj opštini Medijana. Ova opština je do sada jedina koja je podnela zahtev niškom vodovodu za priključenje. Očekuje se da uskoro “prorade” i česme u preostalim opštinama Grada.
Većina javnih česama na teritoriji Medijane podignuto je 2013. i 2014. godine u okviru projekta „17 česama za 17 vekova Milanskog edikta“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare