Ambasada Poljske menja prozore na Sportskoj hali

BUJANOVAC

Ambasada Poljske donirala 2.500 evra bujanovačkom Sportskom centru “Mladost“ za zamenu prozora na sportskoj hali.

Treći sekretar ambasade Poljske u Beogradu Ida Ožahovska posetila je danas Sportski centar „Mladost“ u Bujanovcu povodom donacije koju je ambasada obezbedila za bujanovački dom sportova.

Po rečima direktora sportskog centra Zorana Spasića, na poziv ambasade Poljske je konkurisano sa dva projekta, jedan projekat je iznosio 10.000 evra, drugi 3.000.

„Naša želja je naravno bio ovaj vredniji projekat jer bi tako obezbedili solarno osvetljenje za sportsku halu i teren na otvorenom, nažalost to ovoga puta nije prošlo, ali je i zamena prozora, koja je obavljena sredstvima ambasade, itekako značajna za naš centar“, ističe Spasić.

„Već dve godine intenzivno radimo na uštedi finasijskih sredstava za potrošnju električne energije, to je bila ogromna stavka u budžetu sportskog centra, a povećanjem energetske efikasnosti, što ostvarujemo i realizacijom ovog projekta, sredstva utrošena za električnu energiju smanjujemo  na jedan prihvatljiv iznos.“

Spasić je izrazio duboku zahvalnost poljskoj ambasadi što su razumeli potrebe Sportskog centra „Mladost“ i što je projekat realizovan u najkraćem roku.

Sa druge strane, treći sekretar ambasade Poljske Ida Ožahovska se zahvalila sportskom centru i Opštini Bujanovac na odličnoj saradnji izrazivši uverenje da se na ovome neće stati.

„Ambasada Poljske realizuje projekte malih grantova od 2008. godine, za ovih skoro deset godina smo renovirali nekoliko škola, bolnica i domova kulture. Na konkurse, koje raspisujemo početkom svake godine, se prijavljuju lokalne samouprave, javna preduzeća i nevladine organizacije. Ambasada će nastaviti da na ovaj način pomaže jugu Srbije“, rekla je Ožahovska.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare