Javna rasprava o budžetu od 8. do 27. oktobra

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća usvojili su predlog odluke o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu odluke o budžetu grada Leskovca za 2023. godinu.

Šefica Odeljenja za finansije Gradske uprave Marija Milosavljević objansila je da je sastavni deo ove odluke je i javna rasprava koja će trajati od 8. do 27. oktobra.

Po njenim rečima Nacrt odluke će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici grada i da građani, institucije i udruženja mogu da učestvuju u celokupnom procesu i preko elektronske pošte ili da svoje sugestije pošalju preko Uslužnog centra i Gradske uprave.

Predviđeno je da će otvoreni sastanak sa zainteresovanim građanima, udruženjima i
medijima biti održan 25. oktobra u 15 časova u sali Skupštine grada
Leskovca.

Članovi Gradskog veća su podržali i Predlog odluke kojom se odobrava zaključenje Aneksa ugovora koji je vezan za odobrenje faze korišćenja i održavanja projekta Upravljanja otpadnim vodama, a u okviru ORIO programa koji je zaključen između Ministarstva za zaštitu životne sredine i grada Leskovca.

Predsednik Gradskog veća i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obrazložio je da se projekat upravljanja otpadnim vodama sastoji iz tri komponente i to Postrojenja za preradu otpadnih voda koje podrazumeva liniju vode i liniju mulja, Gradskog kolektora u dužini od 5,2 km i Proširenja kanalizacione mreže u 16 naseljenih mesta u ukupnoj dužini od 76 km. U tim mestima živi oko 20.000 ljudi.

Cvetanović je rekao da se ovaj predlog odnosi na proširenje kanalizacione mreže u 16 naseljenih mesta i da je o tome juče potpisan aneks ugovora između Ministarstva za zaštitu životne sredine i Kraljevine Holandije o dodeli dodatnih 10 miliona evra .

Usvojeno je i Rešenje o obrazovanju Komisije za kapitalne
investicije na čijem čelu će biti gradonačelnik Goran Cvetanović.

Donete su i odluke o imenovanju Komisije za izbor projekata iz oblasti
zaštite životne sredine, direktnim korisnicima za sprovođenje mera
energetske efeikasnosti.

Usvojena je i odluka o podršci mladim talentima sa teritorije grada. Za ovu podršku ukupno je konkurisalo 149 osoba a uslove je ispunilo 140 osoba.

Članovi Gradskog veća su usvojili i Predlog odlukeo korišćenju sredstava ostvarenih od naknade za korišćenje šuma i šumskog zemljišta na teritoriji grada za ovu godinu.

Usvojen je i Predlog odluke kojim se usvaja Pravilnik o načinu i kriterijumima za ostvarivanje prava na dodelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa udruženja građana u poljoprivredi.

Odlučeno je da se obrazuje komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za mnoga fizička lica na teritoriji grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare